Ревізія у шафі: де у Хмельницькому приймають вживаний дитячий одяг

Ревізія у шафі: де у Хмельницькому приймають вживаний дитячий одяг
Хмельничанка Олена збирає речі для малозабезпечених.
  • Як давно ви перебирали дитячу шафу?
  • Вживані речі, які непотрібні вам можна віддати з користю.
  • Кому може згодитись вживаний дитячий одяг, дізнавались журналісти vsim.ua.

Малюк виріс, а одяг не встиг навіть зноситись? Знайома ситуація для багатьох матусь. Коли викинути рука не піднімається , а «доносити» нема кому. Дитячі речі можна продати в інтернеті чи комісійних магазинах. Щоправда, продавців частенько більше, аніж охочих купити. Інша альтернатива – подарувати чи передати для дитячих будинків.

Розподіляють на сім’ї

Маєте старі дитячі кофтинки, черевички чи куртку? Все це може згодитись для малечі в багатодітних сім’ях. Ними займаються волонтери. Зазвичай вже мають на прикметі батьків, які потребують допомоги. Коли збираються пакунки з одягу, іграшок чи елементарних продуктів харчування – везуть адресатам.

Координатор ініціативної групи «Добрі люди» Інга Ринда розповідає, часто до волонтерів звертаються зі служби у справах дітей, лікарі з пологових чи самі родини. Тому речі «не залежуються» довго. Та як приміщення свого поки не мають, під волонтерство віддали квартиру.

Відео дня
  • Вже 12 років збирається допомога і передається на родини. Мами або самі забирають речі або ми фасуємо і розвозимо по родинах. Привозять всі речі – обмежень немає. Головне, аби був без дірок, - наголошує волонтерка. – Були випадки, коли приносили рваний, подертий. Неприємно, людям і так важко. А коли передають таку допомогу, це як приниження.

Що можна приносити

Особливих обмежень до одягу немає. Потрібні речі як для немовлят, так і для старших діток. Головне, аби предмети вжитку були в хорошому стані. Не беруть порваного і брудного одягу.

  • Всі речі, які нам приносять, ми передаємо багатодітним сім’ям і сім’ям військових. Це можуть бути вживані або ж нові речі. Речі мають бути чисті, випрасувані і охайні. Якщо приносять заношений мотлох, одразу викидаємо, - каже волонтер благодійного фонду «Подих надії нації» Тетяна Юзепчук.

Куди можна віддати непотрібні дитячі речі

1. Ініціативна група «Добрі люди» (Зарічанська, 18)

Координатор Інга Ринда 067-389-91-75

2. Благодійний фонд «Подих надії нації» (Кам’янецька, 2)

Тетяна Юзепчук 068-817-46-27

3. Громадська організація Кабінет допомоги вагітним жінкам та сім’ям з дітьми «Світанок  (Соборна, 58, кв. 80)

Голяк Олена Володимирівна

Телефон 1: +380503761402

Телефон 2: +380688537550

4. Хмельницький обласний благодійний фонд «Карітас» (Зарічанська, 10/3, 3 поверх)

067 557 2128

5. Дитячий будинок «Берізка», вулиця Хотовицького, 4

Друзі, діліться коментарями, куди ви відносите уже непотрібні дитячі речі?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Майя Холькина

    Напишять куди можна речі для дорослих відправити?
  • Татьяна Панькова

    Ми в Сороці теж приймаэмо і роздаэмо речі, а ще розсилаэмо по Україні, знаходимось у центрі, також передаємо по фондам і громадським організаціям, приймаємо все дитячий і дорослий одяг, посуд, також в нас працює полиця букросингу, можна принести книжки, іграшки, канцелярію, співпрацюємо з волонтерами які опікуються онкохворими дітками, шиемо іграшки на протязі року, можна також приєднатись такою допомогою до нас, ЗАПРОШУЄМО ВСІХ У ГОСТІ У СОРОКУ, МИ ПОЄДНАЛИ ДОПОМОГУ ЛЮДЯМ З ТВОРЬОСТТЮ, ПРИХОДЬТЕ ПОДИВИТИСЬ, ЩО З ЦЬОГО ВИЙШЛО, Кам`янецька 50 вхід з двору, орієнтир кафе Фамілія, зупинка П`яте колесо, будинок напроти тюрьми, вхід з двору
  • Алла Науменюк

    ДЯКУЕМО БУДЕМО ЗНАТИ З Задоволеням скористаемося  Також напиш1ть чи е пункти щоб також дорослим як 1 д1тям допомогти Хай щастить у добр1й справ1

    Інга Богдан-Ринда reply Алла Науменюк

    Допомагаємо родинам сжо, багатодітними родинами та реабілітаційним центрам. Приймаємо чоловічі, жіночі, дитячі речі та взуття, продукти харчування, засоби догляду та гігієни, посуд, дитячі візочки, ліжечка. Будем вдячні за допомогу! Добрі люди,-0673899175
  • Люда Слободзян

    О тепер буду знати краще відати кому вони потрібні чим викинути чи щоб лежали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up