5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)

5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
  • Звітувати про житло потрібно, навіть якщо воно орендоване чи належить родичам.

  • Окремі депутати та чиновники або взагалі його не мають, або воно недобудоване чи розташоване не в Хмельницькому.

Журналіст vsim.ua проаналізував декларації чиновників та депутатів, які не мають нерухомості взагалі чи мають її, але вона розташована не в Хмельницькому чи біля нього або не на Хмельниччині (для депутатів обласної ради). Загалом було перевірено декларації 112 людей. Це депутати й керівництво міської ради, депутати й керівництво обласної ради, керівництво обласної військової адміністрації. Далі розповідаємо, що вдалося виявити.

Відсутня будь-яка житлова нерухомість

Юрій Вавринюк, депутат Хмельницької міської ради від «Команди Симчишина». У декларації немає жодного об’єкта нерухомості — ані житлової, ані нежитлової, ані земельних ділянок. При цьому Юрій Вавринюк є найбагатшим депутатом міськради згідно з нашим рейтингом — він задекларував грошей на загальну суму в майже 43,7 мільйона гривень.

Олена Мельникова, депутат Хмельницької міської ради від «Команди Симчишина». У декларації немає жодного об’єкта нерухомості — ані житлової, ані нежитлової, ані земельних ділянок. Працює Олена Мельникова директором комунального підприємства по земельному будівництву і благоустрою міста. Її дохід минулого року — понад 489 тисяч гривень, заощадження — 210 тисяч.

Відео дня

Володимир Пекарський, депутат Хмельницької міської ради від «Команди Симчишина». У декларації немає жодного об’єкта нерухомості — ані житлової, ані нежитлової, ані земельних ділянок. Працює Володимир Пекарський директором комунального підприємства «Міськсвітло». Дохід його та сім’ї минулого року — майже 759 тисяч гривень, заощадження — 750 тисяч.

Юрій Решетнік, депутат Хмельницької міської ради від «Команди Симчишина». Згідно з декларацією, він із сім’єю має тільки гараж та земельну ділянку у Хмельницькому. Дохід Юрія Решетніка та сім’ї минулого року — 812 тисяч гривень, заощадження — 50 тисяч.

Тетяна Калюжна, депутат Хмельницької обласної ради від «Команди Симчишина». У декларації немає жодного об’єкта нерухомості — ані житлової, ані нежитлової, ані земельних ділянок. Тетяна Калюжна є керівником обласної фірми «Кіновідеопрокат» (їй підпорядкований, зокрема, кінотеатр «Планета»). Дохід депутатки минулого року — майже 288 тисяч гривень, заощаджень немає.

У Хмельницькому є тільки недобудоване житло

Віталій Худецький, депутат Хмельницької міської ради від «Батьківщини». Єдиний об’єкт житлової нерухомості, вказаний у декларації, — недобудований будинок у Хмельницькому, який належить матері Ніні Худецькій. Дохід Віталія Худецького та його сім’ї минулого року — понад 4,6 мільйона гривень, заощадження — понад 3 мільйони гривень.

Василь Новачок, заступник міського голови Хмельницького. Єдиний об’єкт житлової нерухомості у Хмельницькому, вказаний у декларації, — недобудований будинок. Він належить дружині Ірині Новачок та має площу 273,6 квадратного метра. Дохід Василя Новачка та сім’ї минулого року — майже 986 тисяч гривень, заощадження — майже 337 тисяч гривень.

Немає житла у Хмельницькому

Володимир Юр’єв, заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації. У декларації вказаний житловий будинок у селі Маків та квартира у Кам’янці-Подільському. Дохід Володимира Юр’єва та сім’ї минулого року — майже 5,8 мільйона гривень, заощадження — понад 925 тисяч гривень.

Валентин Соколюк, заступник голови Хмельницької обласної ради, «Європейська Солідарність». Єдине житло у декларації — житловий будинок у Кам’янці-Подільському. Дохід Валентина Соколюка минулого року — понад 448 тисяч гривень, заощадження — майже 1,9 мільйона гривень.

Як повинно бути

Чиновники та депутати різних рівнів зобов’язані звітувати за кожен про свої доходи, статки та майно. Ця інформація оприлюднюється у вільному доступі на порталі декларацій Національного агенства з питань запобігання корупції. Зокрема, посадовці звітують про свою нерухомість — житло й інші приміщення, в тому числі недобудовані, та земельні ділянки. Ці дані у декларації закон вимагає вказувати і щодо членів сім’ї.

Згідно з роз’ясненням НАЗК, у декларації слід вказувати всі об’єкти нерухомості, яким володіє чи користується декларант або члени його сім’ї. Це включає оренду та безкоштовне користування незалежно від того, яким чином воно оформлене і чи оформлене взагалі.

Таким чином у декларації можуть бути, до прикладу:

Закон допускає випадки, коли нерухомість можна не декларувати:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Andrey Izimat

    Бюджет пилиться попри війну.Спробуйте виїхати з Озерної з 8-9:30.Будинок від будинку до 10 метрів,і ці покидьки будують ще впритул біля садочка замість парковки!!!Люди машини лишають під комерційними приміщеннями.Плитка тротуарна стелиться 24/7 ,асфальт здирається.Туалети за мільйони в парку будуються,земля деребаниться.В підрядах залучаються ті компанії які потрібні ,відкат ж треба дати 20-30%.І пох... що війна,селюки гинуть,а влада набиває кишені.
  • Юрій Михайлович

    І тут знову коМанда в рейтингах!🤣🤣🤣Хто там знову на поліграф поїде???

    Vladimir T reply Юрій Михайлович

    Напевно ніхто))) після деяких питань і паузних...відповідей поліграф вийде зі строю..., а експерт... у відпустку...)

keyboard_arrow_up