50 фармацевтів не стояли на обліку. Хмельницьку підприємицю оштрафував ТЦК

50 фармацевтів не стояли на обліку. Хмельницьку підприємицю оштрафував ТЦК
Ілюстративне фото
  • Порушення виявили під час планової перевірки.

  • Жінка не погодилася зі штрафом та подала до суду.

Директорку хмельницької аптеки оштрафували за порушення військового законодавства. За даними ТЦК, працівники її підприємства не стояли на обліку. Не погодившись зі штрафом, жінка подала до суду. Розповідаємо деталі та результат.

З матеріалів справи відомо, що 23 жовтня минулого року відбувалася планова перевірка військового обліку в ТОВ «Хмельницька міська перша аптека». Фірма працює під брендом «Синиця» у Хмельницькому, Хмельницькій та Івано-Франківській областях. Директором є Наталія Маліновська. Такі дані є аналітичній системі «YouControl».

Під час перевірки з’ясувалося, що на підприємстві працює 70 осіб з фармацевтичною освітою, з яких тільки 20 стоять на військовому обліку та мають військово-облікові документи, як того вимагає закон. 27 жовтня на Наталію Маліновську склали постанову про притягнення до адміністративної відповідальності. Вона передбачала штраф у 5100 гривень.

Відео дня

Складання постанови передбачає, що вона автоматично набуває чинності і в суд її не передають. Якщо притягнута до відповідальності особа не погоджується з цим, вона може подати до суду. Саме це і зробила Наталія Маліновська, звернувшись до Хмельницького міськрайонного суду.

Там вона просила скасувати постанову, адже працівники, які не стояли на обліку, були прийняті на роботу до ухвалення Кабінетом міністрів постанови № 1487 (30 грудня 2022 року). Цією постановою був скасований порядок військового обліку 2016 року та натомість запроваджений новий. Ті, що були взяті на роботу після ухвалення постанови, на обліку стоять. Крім того, Наталія Маліновська вказувала, що постанова ТЦК не містить суті правопорушень і переліку людей, щодо яких не подані відомості у ТЦК.

Втім, всі аргументи Наталії Маліновської суд відхилив. Про це йдеться у рішенні від 30 квітня, яке було опубліковане 2 травня. Оскаржити його можна було до сьогодні, 10 травня. Чи зробила це Наталія Маліновська, невідомо, адже відповідних документів у реєстрі судових рішень немає.

Нагадаємо, що вчора, 9 травня, Верховна Рада ухвалила зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, а саме збільшила штрафи за порушення правил військового обліку. Зокрема, за порушення правил обліку призовниками, військовозобов'язаними та резервістами штрафи складатимуть:

Тим часом штрафи за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію складатимуть:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрій

    З такими розкладами,скоро тцкашники почнуть і жінок відновлювати бо на облік не ставили. ...
  • Читач02

    Дуже дорога ця аптека
  • Читач79

    Заголовок взагалі не коректний. Перевірка проводилась на ТОВ , а не перевіряли  стан військовго обліку у підприємця.

keyboard_arrow_up