Чому не запускають колесо огляду в парку Чекмана?

Чому не запускають колесо огляду в парку Чекмана?
  • Технічно атракціон був готовий ще чотири місяці тому.

  • Тоді запуску заважали юридичні формальності.

  • Їх вже владнали, але колесо досі не працює.

  • Ми дізналися причину.

Минулого року в парку імені Чекмана завершили ремонт колеса огляду. Станом на жовтень воно технічно було готове до запуску. Тоді про це у коментарі журналісту vsim.ua розповів заступник міського голови Василь Новачок. Втім, запускати атракціон заважали юридичні формальності.

На питання, коли колесо огляду буде запущене, чиновник відповів так:

— Як Бог дасть. Точніше не скажу, тому що технічно воно готове. На скільки вдасться швидко зробити документи й все це здати в експлуатацію, я сказати не можу. Дуже б хотілося, щоб до кінця цього року воно було повністю готове до експлуатації зі всіма відповідними дозвільними документами. Але не можу тут щось обіцяти, тому що тут питання, яке від нас дуже мало залежить.

Відео дня

Зокрема, проблема полягала у ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції та створення їй на заміну Державної інспекції архітектури та містобудування. Василь Новачок розповідав, що взаємодія з ДІАМ ще не налагоджена настільки, щоб отримати необхідні документи можна було швидко. Після цього потрібно було брати дозвіл на експлуатації в Держпраці.

Тепер всі необхідні документи для запуску колеса огляду отримані. Про це у коментарі журналісту vsim.ua сьогодні, 17 лютого, розповіла начальник відділу благоустрою департаменту інфраструктури міськради Тетяна Циб. Чому ж тоді колесо не запускають?

Чиновниця пояснила, що причина полягає у відсутності зручних підходів до колеса. Зараз триває реконструкція ділянки біля атракціону. Після облаштування підходів колесо запустять. Коли саме, Тетяна Циб не уточнила.

Журналіст vsim.ua відвідав колесо огляду, аби побачити, як зараз там все виглядає. Отож, на час відвідування ніяких робіт там не проводили, однак помітно, що реконструкція вже розпочата. Так, вже сформовані клумби, які передбачені проєктом. Крім того, на території є один МАФ, який не працює, та у різних місцях складена тротуарна плитка. Зручних підходів до колеса огляду немає.

Нагадаємо, що реконструкцією ділянки біля колеса огляду займається ТОВ «Світ розваг Хмельницький». Загальна вартість робіт складає майже 9,4 мільйона гривень. Це включає власне реконструкцію, а також коригування проєкту, авторський та технічний нагляд.

В результаті реконструкції біля колеса мають з’явитися клумби, які водночас будуть лавками, ліхтарі, місце для встановлення шатра цирку, паркувальний майданчик з газонними решітками та дитячий атракціон у вигляді куба. Територія повинна бути викладена тротуарною плиткою. Також передбачається висадка трав, дерев та засівання газону.

Додамо також, що вчора, 16 лютого, оголосили конкурси на оренду місць для встановлення МАФів у парку Чекмана. Зокрема, винайняти пропонують чотири місця поряд із колесом огляду. Вартість оренди стартує від 1 800 гривень на місяць.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Рита Титаренко

    Люди добрі! Кому потрібне це колесо? Що будете оглядати з нього? Як не дзеркальний туалет, то оглядове колесо! Що ще придумають? Краще би тротуари для людей зробили по Проспекту Миру, а то ноги можна поламати, або у воді намочити! Не мають куди дівати гроші з податків наших дітей ці, людей!? Чи, вкладають туди, де можна підзаробити, чи, списати частину? Як це безглуздя можна роз це міти? Я розумію так, як написала! Маю право на свою думку!
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Коротко про головне - долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

  • Читач62

    Люди вы включите мозг 10000000 как их отбить.допустим оно будет работать 4 месяца это 16 недель минус плохую погоду и форс мажоры пусть 12 недель это 82 раб дня ,а теперь 10милилонов делим на 82 и получем1200000гр.такой доход нужен в сутки.Диснейлэнд в шоке...Я бы хотел спросить менеджера в каком году мы увидим прибыль?
  • Саша Легай

    Холодно і нічого не видно

keyboard_arrow_up