Новий тендер на ремонт «Дитячого світу»: що зроблять за 15,2 мільйона

Новий тендер на ремонт «Дитячого світу»: що зроблять за 15,2 мільйона
  • Внесок міста у ремонт торгового центру передбачили на рівні 9,4 мільйона гривень.

  • Тепер оголосили тендер за гроші ООН.

У Хмельницькому триває реалізації проєкту з капітального ремонту торгового центру «Дитячий світ». 64-річна будівля перебуває у підпорядкуванні міської ради. Її мають оновити за кошти програми розвитку ООН та міського бюджету. Загальна вартість складає близько 34,7 мільйона гривень, з яких фінансування ООН складатиме 73% (у вигляді гранту), а ще 27% має дати місто.

Співфінансування є обов’язковою умовою того, щоб ООН виділила гроші на ремонт. Перший крок у цьому напрямку міська влада зробила минулого місяця. Тоді комунальне підприємство «Агенція муніципальної нерухомості» знайшло приватну фірму, яка замінить у торговому центрі ліфт, а фактично збудує його «з нуля». На місто попередньо витратить майже 1,9 мільйона гривень з податками. Підрядником стало ТОВ «ВІП Контроль» (про нього в кінці матеріалу). Терміном виконання робіт вказане 15 грудня цього року.

Сьогодні, 28 листопада, «Агенція муніципальної нерухомості» уклала ще один договір. Основна його частина — облаштування вентиляції та заміна систем опалення й електропостачання. Вартість цих робіт складе для міста орієнтовно понад 7,5 мільйона гривень з податками. Підрядником визначили ТОВ «Арка ЕМ» (про нього в кінці матеріалу). Терміном виконання робіт вказане 1 березня наступного року. Таким чином загалом внесок міста складатиме понад 9,4 мільйона гривень.

Відео дня

Тепер же на ремонт «Дитячого світу» оголосили ще один тендер. Цього разу йдеться про утеплення будівлі та заміну вікон. За ці роботи готові заплатити майже 15,2 мільйона гривень з податками. Оплачуватиме все це Програма розвитку ООН. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro». Замовником ремонту є управління житлової політики і майна Хмельницької міськради.

Технічне завдання тендеру передбачає виконання таких робіт:

Фірму-підрядника оберуть на тендерному аукціоні, який запланований на 4 грудня. В процесі торгів вартість робіт може знизитися. Згідно з умовами тендеру, ремонт потрібно закінчити до 1 липня наступного року.

Довідка. ТОВ «ВІП Контроль», якому доручили встановлення ліфта у «Дитячому світі», зареєстроване у Хмельницькому в травні 2017 року. Загалом фірма має 21 вид діяльності. Основним є неспеціалізована оптова торгівля, інші пов’язані з торгівлею, посередництвом, інформаційними технологіями. Керівником, засновником та власником компанії є Олександр Полуденний. Така інформація є в аналітичній системі «YouControl».

ТОВ «Арка ЕМ», яке виграло тендер на оновлення комунікацій у «Дитячому світі», зареєстроване у Хмельницькому в березні 2018 року. Основним його видом діяльності є будівництво житлових і нежитлових будівель, інші також із цієї сфери. Керівником фірми є Ірина Подоля, вона також є власником та засновником разом з Володимиром Другорубом.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Галина Пушкар

    Немає ні совісті, ні клепки.
  • Марія Симоненко

    Охреніли  зовсім.
  • Марія Яремчук

    Звичайно,краса і побут міста має бути, але не зараз, зараз все повинно працювати на перемогу,тобто для захисників,позбудемося ворогів, перестануть бомбити,тоді і будьте красу наводити
  • Читач57

    Хмельничани,не дамо пустити гроші на ці безтолкові ремонти!!!

keyboard_arrow_up