Дорожче, ніж у Симчишина: «Електротранс» придбав авто за 1,2 мільйона

Дорожче, ніж у Симчишина: «Електротранс» придбав авто за 1,2 мільйона
Ілюстративне фото
  • Комунальне підприємство купило новеньку «Skoda Superb».

  • Сума договору складає 1 199 000 гривень.

Комунальне підприємство «Електротранс» придбало легковий автомобіль «Skoda Superb» вартістю 1 199 000 гривень. Укладений договір опублікований у системі електронних закупівель «Prozorro». Очікувана вартість закупівлі складала 1 232 000 гривень, однак у процесі торгів вона знизилася.

16 квітня цього року «Електротранс» оприлюднив повідомлення про закупівлю, де, зокрема, були вказані бажані технічні характеристики авто. Серед іншого, замовник хотів нове авто 2021 року випуску чорного кольору з бензиновим двигуном. Загалом вимоги налічували близько півсотні пунктів, при цьому конкретна марка та модель не були зазначені.

Згодом ТОВ «Транзит ІО» розмістило на сторінці закупівлі повідомлення, в якому звернуло увагу на можливе порушення закону, який вимагає не допускати обмеження конкуренції та дискримінації учасників закупівель. Фірма зазначила, що технічні характеристики прописані під конкретну модель — «Skoda Superb». У повідомленні йдеться, що характеристики «не знаходять розумного пояснення» в контексті покладених на «Електротранс» завдань.

Відео дня

Крім того, підприємців здивувала вимога максимальної швидкості авто щонайменше 238 км/год при максимально дозволених в Україні 110 км/год. Фірма вимагала виключити технічні характеристики, які штучно обмежують конкуренцію. Зрештою в «Електротрансі» відмовилися це зробити та зазначили:

— У зв’язку з використанням легкового автомобіля для відряджень на великі відстані в межах України технічні, якісні, кількісні та інші вимоги залишаємо без змін.

Після цього ТОВ «Транзит ІО» звернулося зі скаргою до антимонопольного комітету. У відповіді на скаргу там зазначили, зокрема, таке:

— Будь-які технічні вимоги повинні пояснюватись реальними потребами Замовника, які в свою чергу обов'язково відповідають принципам розумності. Поряд з цим не знаходять розумного пояснення вказані технічні вимоги в контексті виконання покладених на КП «Хмельницьке комунальне підприємство «Електротранс» Статутом завдань.

Також в антимонопольному комітеті визнали, що технічні характеристики відповідають лише одній моделі авто — «Skoda Superb». Там також пред’явили «Електротрансу» вимоги — прибрати ряд технічних характеристик.

Комунальне підприємство виконало вимогу, проте зрештою таки придбало «Skoda Superb». Учасниками торгів були дві фірми — дочірнє підприємство «Базіс Авто» та приватне підприємство «Торговий дім „Євромоторс“». Останнє й уклало договір на суму 1 199 000 гривень.

Згідно з угодою, «Електротранс» отримав автомобіль «Skoda Superb Style 2,0 TSI/140kW7DSG». На сайті офіційного дилера «Skoda» в Україні зазначено, що машина саме в такій комплектації коштує 1 093 799 гривень. Разом з тим цей же дилер пропонує нові авто «Skoda» інших моделей — їхня вартість стартує від 451 981 гривні. За даними сайту auto.ria, найдешевше авто іноземного виробництва 2021 року випуску — Renault Sandero — коштує 288 800 гривень.

Цікаво, що придбане «Електротрансом» авто більш як удвічі дорожче за «Nissan Qashqai», який міський голова Олександр Симчишин придбав собі у 2019 році. Вартість авто тоді складала 534 500 гривень — таку суму Симчишин зазначив у своїй електронній декларації.

Ми неодноразово намагалися отримати коментарі директора «Електротрансу» Сергія Бобуха та заступника міського голови Миколи Ваврищука з приводу того, навіщо підприємству це авто та чому там не придбали дешевшу модель. Відповіді ми наразі не отримали, але якщо нам нададуть коментар, ми його опублікуємо.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Добрый Шолохов

    После выборов Сымчишин решил наверное не напрягаться и не контролирует ситуацию, может не безвозмездно
  • Vladislav Dombrovsky

    Краще б Camry з Америки пригнали. В 2 раза дешевше б було. А на зекономлені кошти швидше б кредити виплатили
  • Людмила Вашеняк

    А що немає з чого? Нам дурням знову піднімуть тарифи і будуть розказувати, що вони у збитках.Наша влада добре про все знає. Все куплено та проплачено.
  • Ygdykhffyjj Romanovich Ihor

    І розповідають підприємцям працюйте в білу , людям платіть податки , щоб ми могли собі купляти тачели за мільйони , а ви лохи збирайте на б/у сенс , ланос , підтримуйте нас . Уроди
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up