Доходи, видатки та пасажиропотік: порівнюємо хмельницький «Електротранс» з іншими українськими підприємствами (ІНФОГРАФІКА)

Доходи, видатки та пасажиропотік: порівнюємо хмельницький «Електротранс» з іншими українськими підприємствами (ІНФОГРАФІКА)
Фото з архіву редакції
  • Понад 50 років «Електротранс» перевозить хмельничан на роботу, додому й не тільки.

  • Пропонуємо вам дізнатися, наскільки успішним є підприємство порівняно з іншими українськими перевізниками.

Комунальне підприємство «Електротранс» щорічно перевозить десятки мільйонів пасажирів — хмельничан і гостей міста. Разом зі ще 31 підприємством міського електричного транспорту воно є членом корпорації «Укрелектротранс». Остання на своєму сайті оприлюднила звіт щодо показників роботи своїх учасників за 2020 рік. Пропонуємо вам дізнатися основні факти.

Протягом минулого року «Електротранс» перевіз понад 28,5 мільйона пасажирів, що на 32% менше за 2019 рік. Загальний дохід підприємства склав понад 135,5 мільйона гривень, і лише трохи менш як 29 мільйонів — від продажу квитків.

Якщо порівнювати з іншими українськими підприємствами, то «Електротранс» має середні показники. За кількістю перевезених пасажирів він займає 7 місце з 30, а також 10 місце за зміною їхньої кількості відносно 2019 року. Якщо переглянути дані щодо цього показника, то можна чітко побачити вплив карантину.

Відео дня

Лише два підприємства змогли наростити пасажиропотік — це «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» та «Конотопське трамвайне управління». Незначний спад мав «Міський тролейбус» у Кривому Розі — 0,9%. Спад за всіма іншими підприємствами склав від 28,1 до 65,7%.

Ще один цікавий показник — як дохід від продажу квитків покриває видатки. Найбільш успішним підприємством є «Рівнеелектроавтотранс». 33,2% його витрат покриває виторг від квитків, тим часом як у випадку з «Електротрансом» цей показник складає 18,9%.

Найгірша ситуація тим часом у Кривому Розі. У «Швидкісному трамваї» та «Міському тролейбусі» дохід від продажу квитків покриває загальні видатки на 5 та 4% відповідно. За даними «Укрелектротрансу», близько 90% доходів цих двох підприємств — це дотації з місцевого бюджету. Дізнавайтеся деталі з інфографік.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Наташа Кармалита

    А що вони винні, усе йде з верху!
  • Денис Гришков

    Менше красти треба!!!
  • Андрей Крента

    Зате нову Шкоду, за 1200000 грн. підприємство купує. Все добре в підприємства.
  • Олег Ігорович Бурикін

    Назві хоч одне місто де громадський транспорт апмномить прибуток!?
    А таку ціну щоб можна було зробити якби тролейбуси були нові і купували нормально. А за ці ,,приводи з моторами''платити по 6 грн це дикість
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up