Дружина заступника голови облради візьме в оренду приміщення у новій школі на Озерній

Дружина заступника голови облради візьме в оренду приміщення у новій школі на Озерній
Лариса Гончарук, Володимир Гончарук та початкова школа на Озерній
  • Міський бюджет отримуватиме від здачі в оренду близько 1 300 гривень на місяць.

  • На будівництво школи витратили 132 мільйони гривень.

Цього місяця, 10 січня, в мікрорайоні Озерна повноцінно розпочала роботу нова школа. Вона розташована за адресою Залізняка, 32. У ній навчаються майже 700 дітей 1-4 класів. Бюджету школа обійшлася у 132 мільйони гривень.

Три приміщення у новій школі вирішили здавати в оренду. Їхня загальна площа складає 95,8 квадратного метра, а кожного окремо — 61,4, 19,5 та 14,9. Така інформація була розміщена у системі електронних торгів «Prozorro. Продажі».

Взяти в оренду приміщення пропонувалося на таких умовах:

Відео дня

Якщо перерахувати ставку оренди на місяць (30 днів), її вартість складає 42 285,6 гривні або 441,4 гривні за квадратний метр. У порівнянні з іншими об'єктами комунального майна, які пропонуються в оренду, приміщення у школі на Залізняка є значно дорожчими. Про це детальніше в попередньому матеріалі.

Для визначення орендаря у системі «Prozorro. Продажі» провели аукціон. У ньому взяли участь:

Остання і стала переможцем аукціону, запропонувавши за оренду 81 гривню за годину без ПДВ. Згідно з наданими Ларисою Гончарук документами, вона буде використовувати приміщення у школі щопонеділка та щочетверга від 16:00 до 18:00.

З урахуванням графіку використання Лариса Гончарук платитиме до міського бюджету близько 1 300 гривень щомісяця (ПДВ сплачується до державного бюджету).

Лариса Гончарук є дружиною першого заступника голови Хмельницької обласної ради Володимира Гончарука. Ім’я підприємиці зазначене у його електронній декларації, поданій у березні 2021 року. Там ідеться, що 2020 року Лариса Гончарук отримала 600 тисяч гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю.

На Facebook-сторінці Лариси Гончарук є її спільні фото з Володимиром Гончаруком. У профілі зазначено, що вона є викладачем у школі англійської мови «Freedom». На сторінці також є дописи відповідного змісту. Нагадаємо також, що в обласній раді Володимир Гончарук представляє партію «Команда Симчишина». До обрання він був заступником міського голови Олександра Симчишина.

За даними «YouControl», ФОП Гончарук Лариса Олександрівна зареєстрована у Хмельницькому в червні 2012 року. Основним видом діяльності є інші види освіти.

Нагадаємо, що у початкову школу на Залізняка перевели переважно дітей з переповненого НВК №28. У новому закладі, окрім звичайних класних кімнат, є комп’ютерні класи, лінгафонні кабінети, актова, спортивна та хореографічна зали, кабінети гуртків, бібліотека, медіатека, їдальня, дитяче кафе та медичний блок.

Заклад пристосований для людей з інвалідністю, зокрема, є ліфти та пандуси. Підрядником будівництва є ТОВ «Будівельний Альянс Груп». Дізнатися більше та переглянути фото ви можете в окремому матеріалі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Руслана Величко

    нащо такі аукціони, які прописані під наперед визначеного переможця?
  • Larica Larica

    Гончарук рулить
  • Людмила Мазур

    ,і коли ви вже почнете бавитися?
  • Вар'ят Олексій

    Нормально так, я б і сам орендував приміщення за такі кошти, але ж немазаним і ціна значно інша буде... Чим далі до лісу, тим більше приколів...

keyboard_arrow_up