На Озерній відкрили початкову школу. Що там є (ФОТО, ВІДЕО)

На Озерній відкрили початкову школу. Що там є (ФОТО, ВІДЕО)
  • Початкова школа №1 прийме учнів 1-4-х класів.

  • Повноцінно вона запрацює за три тижні, 10 січня.

  • У скільки обійшлося будівництво та що ще будуватимуть?

У мікрорайоні Озерна презентували новий навчальний заклад — початкову школу №1. Вона розташована на Залізняка, 32. Поряд, до слова, розташований дитячий садок №9 «Кобзарик», який відкрили понад два роки тому.

Будівництво нової школи розпочали 2019 року. Планувалося, що разом із садочком вона утворить навчально-виховний комплекс. Та згодом об’єкти розділили, оскільки того вимагали нові законодавчі норми. Будівництвом школи займалося ТОВ «Будівельний Альянс Груп». Бюджету заклад обійшовся у 132 мільйони гривень. Про це розповів міський голова Олександр Симчишин.

У новій школі навчатимуться діти переважно з НВК №28. Останній, до слова, є найбільшою школою в Україні.

Відео дня

— 10 січня школа розпочне вже повноцінно працювати. Майже 800 дітей буде навчатися тут 10 січня, це 1-4-ті класи. Взагалі максимальна проєктна потужність школи — це десь 820-830 дітей. Тобто вже 1 вересня 2022 року вона може ще 100 дітей сюди добрати, — розповів Олександр Симчишин.

Додамо, що в новій початковій школі буде до сотні працівників. Заклад має три поверхи. На другий та третій можна діставатися як сходами, так ліфтами, яких у будівлі налічується два. Окрім класних кімнат, у школі є комп’ютерні класи, лінгафонні кабінети, актова, спортивна та хореографічна зали, кабінети гуртків, бібліотека, медіатека, їдальня, дитяче кафе та медичний блок.

Як ми вже розповідали вам раніше, садочок та початкова школа не зможуть розв’язати проблему навчальних закладів на Озерній. У міськраді планують будувати навчальний комплекс на вулиці Січових стрільців. Він включатиме два навчальних заклади — гімназію (5-9 класи) та ліцей (10-12 класи).

Управління капітального будівництва вже замовило проєкт навчального закладу. Документація обійдеться у понад 5 мільйонів гривень. За словами Олександра Симчишина, оголосити тендер на будівництво планується восени 2022 року, а закінчити будівництво — орієнтовно у 2024-2025 роках.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач01

    Діти ростуть школа потрібна як і знання
  • Olga GRS

    Чудова новина. Побільше б таких
  • Галина Адамчук

    Ось в таку гарну,сучасну школу,ми ідемо після канікул.

    Grisha Neizhmaslo reply Галина Адамчук

    а після 4-го класу в яку?

keyboard_arrow_up