Хмельничанам пропонують зекономити на газі. Як це зробити

Хмельничанам пропонують зекономити на газі. Як це зробити
Директор «Хмельницкгаз збуту» Андрій Левицький
  • Вартість газу для українців залежить від ціни на світовому ринку.

  • Найближчими місяцями прогнозуть чергове сезонне зростання.

  • Мешканцям Хмельницького пропонують купити газ зараз, поки дешево.

Протягом усього літа вартість газу для хмельничан змінювалася кожного місяця. Так відбувалося через коливання цін на світовому ринку. Реагуючи на них, «Нафтогаз» щомісяця встановлював нову вартість. За словами директора «Хмельницькгаз збуту» Андрія Левицького, щороку з настанням холодів ринкові ціни на газ зростають. Адже цей вид пального використовують для обігріву житла. Тому досить імовірно, що надалі з кожним місяцем «Нафтогаз» встановлюватиме щоразу вищу ціну. На серпень вартість газу для хмельничан становить 6626,7 гривні за тисячу кубів. Вартість на вересень ще не встановили.

Аби дати українцям можливість зекономити, 23 серпня запустили акцію «Твоя енергонезалежність». Хмельничани можуть придбати газ за нижчою ціною, поки не настало сезонне здорожчання. «Нафтогаз» пропонує придбати блакитне паливо по 5995,53 гривні за тисячу кубометрів. Щоправда, такою є єдина пропозиція «Нафтогазу» для всіх українців. Тому до цієї вартості доведеться щомісяця доплачувати вартість транспортування та розподілу. 

Взяти участь в акції «Твоя енергонезалежність» можуть всі побутові споживачі, у яких немає боргів за газ. Придбати можна буде не більше 25 000 кубометрів, при цьому жодного мінімального обсягу немає. Придбати паливо можна буде до 25 вересня. Обов’язковою умовою є повна передоплата газу. Оформити послугу можна через особистий кабінет на сайті «Хмельницькгаз збуту» або у Центрі обслуговування клієнтів. На сайті та у центрах можна дізнатися обсяг спожитого газу за минулий опалювальний період. Це може допомогти визначити, скільки газу потрібно купувати на наступний. У Хмельницькому акцією вже скористалися 37 клієнтів.

Відео дня

Для пояснення наведемо приклад. Вартість газу для кінцевого споживача складається з ціни «Нафтогазу», націнок «Укртрансгазу, «Хмельницькгазу» та «Хмельницькгаз збуту», а також ПДВ. Націнки та податок складають близько четвертої частини кінцевої вартості газу.

Припустимо, споживач придбає на опалювальний період 200 кубометрів газу. У перший місяць він використає 50 кубометрів газу. Заплатити йому доведеться лише за послуги з транспортування та розподілу цього газу. Адже за сам газ та ПДВ від заплатив раніше. Коли споживач використає всі 200 кубометрів, платити йому доведеться вже за діючим на цей час тарифом. Якщо ж вартість газу в опалювальний період буде нижчою або споживач не використає весь оплачений газ до його закінчення, грошей він не втратить. Сплачені за невикористаний газ гроші зарахують у наступних квитанціях. У «Хмельницькгаз збуті» вважають, що така послуга дозволить суттєво зекономити на блакитному паливі взимку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Alexey Furman

    Аппеляционный суд Киева признал тарифы на газ с 2016 незаконными. И каждый гражданин имеет право на перерасчёт. С этого значит, что нам всем должны... а они рассказывают как экономить.)))
  • Pavel Kondrashov

    Полный развод. Верю, что придёт время, когда таких умников возьмут за жопу. Холява вечно не бывает.
  • валентина

    Слушайте, такое яиуже где-то слышала! А, по телевизору! Мужик заплатил наперед 4000 грн , у него переплата! Так к нему звонили, угрожали, что он кровью харкать будет, ему счётчик снимут и не поставят на проверку и он по тарифу год платить будет, ещё и со штрафом, что они ему ещё борга 6000 грн на считают, что он живёт как в раю, раз такие сумы переплатил наперед, что нужно перерасчет сделать, все суммы АНУлируюются , и нужно будет платить заново! заново! заново!
  • Андрей Гула

    Щось пахне"розводняком"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up