Хмельничани можуть отримати компенсацію за пошкоджене під час обстрілів майно

Хмельничани можуть отримати компенсацію за пошкоджене під час обстрілів майно
Фото: LB.ua.

Дізнавайтесь куди звертатися, аби отримати компенсацію. 

Двічі за два тижні по Хмельниччині окупанти били крилатими ракетами. Вони влучили по об’єкту критичної інфраструктури в обласному центрі, був приліт і в Шепетівському районі. Внаслідок цього Хмельницький і значна частина області залишились без електрики, води, працюючої каналізації. Частково пропадав і мобільний зв’язок. В місті не ходив електротранспорт. 

У суботу, 22 жовтня, мер міста Олександр Симчишин розповів для Espreso.TV, що один із прильотів спричинив пошкодження будинків, які стояли неподалік.

— Приліт був поруч житлових будинків. Є вибиті шибки, але то — не біда. В силі характеру українців укотре переконався, виїхавши на місце прильоту, — зазначив міський голова. 

Відео дня

У Хмельницькому впродовж останніх тижнів під час обстрілів зазнали збитків мешканці майже двадцяти будинків. Мер додав, що тоді більшість містян від допомоги відмовилися, сказали, що впораються самотужки. 

Тож жителі Хмельницької громади, які зазнали збитків під час ворожих обстрілів, можуть отримати грошову компенсацію від держави. Про це йдеться в сюжеті телеканалу ”Місто”.  

Як отримати компенсацію за пошкоджене майно

Механізм отримання компенсацій поки що передбачений лише законопроектом, який у першому читанні підтримали 1 квітня цього року. У серпні в Україні створили Реєстр пошкодженого та знищеного майна. 

Аби отримати компенсацію за знищене росіянами майно потрібно подати заяву із описом пошкоджень.

— Ми рекомендуємо подавати вже зараз (заяви — ред.), використовуючи застосунок “Дія”, – розповів начальник управління з питань цивільного захисту населення Хмельницької міської ради Валентин Карван.

Яку інформацію потрібно подати через “Дію”:

Якщо ж немає застосунку “Дія”, то цю інформацію можна подати через портал “Дія”. Або ж скористатися послугами ЦНАПу. 

Після цього органи самоврядування будуть створювати комісію для оцінки збитків. Майно буде обстежуватися, оцінюватися та складатися відповідний акт. Цей акт буде видаватися людям на руки і це буде підставою для прийняття рішення про компенсацію.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up