Хмельницький «Електротранс» переплатив за пальне 467 тисяч гривень — прокуратура

Хмельницький «Електротранс» переплатив за пальне 467 тисяч гривень — прокуратура
Ілюстративне фото
  • Підприємство хотіло придбати дизпаливо.

  • Для цього провели тендер та уклали договір.

  • Після цього домовилися про вищу ціну пального.

  • Прокуратура вважає підняття вартості безпідставним.

Хмельницькому підприємству «Електротранс» знадобилася 161 тисяча літрів пального для власних потреб. Хотіли купити дизпаливо та були готові заплатити майже 4,17 мільйона гривень. Аби знайти постачальника, оголосили тендер. Продати пальне захотіли 5 фірм. Найкращу ціну запропонувало ТОВ «Техойл НК». За пальне воно захотіло майже 3,52 мільйона гривень.

Як вимагає закон, з постачальником уклали договір. Після цього вирішили укласти додаткові угоди. В «Електротрансі» вирішили, що придбають менше палива — на 25 тисяч літрів. Проте заплатять за нього ту ж саму суму — 3,52 мільйона гривень. Таким чином вартість одного літра пального зросла. В самих угодах це пояснювали зростанням ринкової вартості на дизель.

Такі дії зацікавили Хмельницьку місцеву прокуратуру. Там вважають, що укладені угоди незаконні, а сам «Електротранс» переплатив 467 тисяч гривень. Через це прокуратура подала позов до суду. Відповідні документи можна знайти у реєстрі судових рішень. Вимагають угоди скасувати та повернути хмельницькому підприємству переплачені гроші. У повідомленні прес-служби також йдеться, що за цей час вартість пального на ринку знижувалася.

Відео дня

У самому «Електротрансі» не мають претензій до постачальника. Лише говорять, що пальне вони отримували із запізненням. Вартість палива вважають нормальною, а додаткові угоди — законними. Це навіть підтверджував висновок торгово-промислової палати. Про це журналістам vsim.ua розповіла заступник директора з економіки «Електротрансу» Оксана Вовк.

Чи дійсно додаткові угоди були протизаконними, вирішуватиме господарський суд Хмельницької області. Якщо позов прокуратури задовольнять, «Електротрансу» повернуть 467 тисяч гривень. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Денис

    Потрібен електроний квиток. І злдіїв в тюрму. Якщо додати розміри поцупленого по всій Україні, ніякого  МВФ не потрібно. Так буде до того часу, поки при купівлі нерухомості чи авто не буде податкова питати, як в США, а гроші звідки?
  • валентина

    Конечно, а чтотим остаётся делать, если 480000 пенсионеров с села и 3000000 льготников и пайовиков с села катаются бесплатно, а обласна рада за них денежку не платит!!! Миська ралхда за своих заплатила, а обласна рада своихс села  размножила, а платить не собирается. Предлагаю ввести електроный билет, что как в Киеве или в Тернополе, проезд по 8 грн что в троллейбусе что в бусеке что в метро для приезжих и льготников от областной рады .
  • Анонім

    Підприємству все законно.
    Підвищать вартість проїзду, отримають фінпідтримку з бюджету і дальше будуть замісити.
  • IGOR

    Как всегда все всё знают и как всегда никому ничего не будет...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up