Які спортивні об’єкти запланували будувати у Хмельницькому

Які спортивні об’єкти запланували будувати у Хмельницькому
Фото з архіву редакції
  • У школі №12 відкрили футбольне поле, однак роботи на об’єкті ще не завершені.

  • Де ще у місті будуть нові поля та майданчики?

  • Запитали у Симчишина.

У Хмельницькому тривають будівництва та облаштування нових спортивних об’єктів. Такі вже здавали в експлуатацію цього року, за деякими об’єктами ще тривають роботи, а за деякі планують братися наступного року. Так, цього тижня, 17 листопада, журналістам показали футбольне поле у школі №12.

Дещо раніше, 10 листопада, у міській раді прозвітували про оновлення на стадіоні «Поділля». Там провели реконструкцію котельні під спортивні приміщення, ремонт кімнат під трибунами, а також придбали обладнання. Це обійшлося у понад 1,66 мільйона гривень.

А що ж у процесі зараз і чого хмельничанам чекати наступного року? Про це ми запитали у міського голови Хмельницького Олександра Симчишина. За його словами, зараз триває реконструкція спортивної бази дитячо-юнацької спортивної школи №1.

Відео дня

До слова, про це ми вже розповідали вам раніше. У цій школі, яка розташована на Спортивній, 17, фактично збудують нове футбольне поле. Залишать лише два спортивних майданчики, облаштовані кілька років тому. Вартість реконструкції оцінюють у понад 21 мільйон гривень.

Ще не завершені роботи у вже згаданій школі №12. Відкрите цього тижня футбольне поле є першою чергою спортивного комплексу. Роботи на другій черзі триватимуть наступного року. Планується, що будуть облаштовані два майданчики — один для гри у баскетбол, волейбол та гандбол, другий для тенісу та тренажерів. Крім того, для комплексу встановлять освітлення. Вартість робіт за двома чергами оцінюється у понад 7,1 мільйона гривень.

Міський голова також розповів, що вже виготовлена проєктно-кошторисна документація на капітальний ремонт у хмельницькому спортивному ліцеї. Цей проєкт уже поданий на отримання державного фінансування. Як ми вже розповідали вам раніше, у ліцеї запланований капітальний ремонт спортивної зали та будівництво футбольного поля манежного формату. Більше про це можна дізнатися з окремого матеріалу.

За словами Олександра Симчишина, на наступний рік заплановано облаштувати 4-5 спортивних майданчиків біля шкіл. Попередньо йдеться про НВК №2 та школу №18. Ще один новий майданчик з’явиться в одному з сіл Хмельницької ОТГ. Як розповів міський голова, попередньо йдеться про Шаровечку.

Де ще будуть нові спортмайданчики, визначать згодом. До слова, жодного досі немає у технологічному багатопрофільному ліцеї, школах №16, 20, 27 та 29.

Нагадаємо також, що у Хмельницькому на Прибузькій триває будівництво Палацу спорту. Минулого місяця міський голова розповідав, що очікує здачі об’єкту до осені 2022 року, але це з розрахунком на державне фінансування. Загальна вартість будівництва складає 282 мільйони гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up