«Хмельницькводоканал» запланував ремонти на 11 мільйонів: що хочуть зробити

«Хмельницькводоканал» запланував ремонти на 11 мільйонів: що хочуть зробити
Фото з архіву редакції
  • В місті хочуть прийняти інвестиційну програму комунального підприємства.

  • Вона розрахована на 11 432 400 гривень.

  • Ми дізналися, що хочуть зробити за цю суму.

Цього року в Хмельницькому планують провести ремонти та реконструкції водопроводів і каналізаційних мереж. Хочуть витратити на це 11 432 400 гривень. Саме про таку суму йдеться в інвестиційній програмі комунального підприємства «Хмельницькводоканал». Вона вже розміщена на сайті Хмельницької міської ради. Надалі програму мають розглянути депутати під час сесії. Фінансувати програму планують за рахунок амортизаційних відрахувань.

Роботи на водопровідних мережах — 6 830 600 гривень

Будівництво нового водопроводу на вулиці Степанкова. Діючий водогін проходить від водонасосної станції №8 на Степанкова до Західно-Окружної. Труба має діаметр 40 сантиметрів. Згідно з програмою, водопровід побудований 1979 року та вичерпав нормативний термін експлуатації. Протягом 2019 року на ньому сталося п’ять великих аварій. Через це було обмежене водопостачання частин Південно-Західного мікрорайону та Гречан. У програмі пропонується збудувати нову ділянку водопроводу діаметром 31,5 сантиметра на вулиці Степанкова.

Реконструкція водопроводу біля міської лікарні. Водогін пролягає від вулиці Проскурівської до провулку Проскурівський та від вулиці Пилипчука до провулку Шевченка. Труба виготовлена зі сталі та має діаметр 50 сантиметрів. Експлуатується з 1976 року. У програмі вказано, що ресурс водогону вичерпаний. Протягом 2019 року тут сталося п’ять аварій. Трубу хочуть замінити на поліетиленову діаметром 40 сантиметрів та довжиною 380,5 метра.

Відео дня

Роботи на каналізаційних мережах — 4 574 920 гривень

Реконструкція каналізаційного колектора на вулиці Північній. Самопливний колектор від будинку №113 на вулиці Північній збудований 1995 року. Труба прокладена на мокрих ґрунтах, тому частково зруйнувалася. Внаслідок просідань колектор у деяких місцях має зворотний ухил, тобто стоки можуть застоюватися або текти у зворотному напрямку. Через це часто утворюються засмічення.

Реконструкція каналізаційного колектора на вулиці Інститутській. Самопливний каналізаційний колектор діаметром 20 сантиметрів збудований 1984 року на Інститутській, 20/2. Колектор негерметичний, тому стоки підтоплюють теплотрасу та двір будинку №2/1Д на Молодіжній.

Заміна мулопроводу на Вінницькому шосе, 135. Біля каналізаційних очисних споруд №2 у 1984 році збудований мулопровід діаметром 16 сантиметрів. Ним відкачують надлишковий мул та сирий осад від мулової насосної станції до мулових майданчиків. Зараз мулопровід зношей, щороку стаються 6—7 аварій. Протягом 2018 року на ліквідацію витратили 300 тисяч гривень.

Реконструкція каналізаційного колектора на Кам’янецькій, 134/1Д. Напірний колектор діаметром 22,5 сантиметра прокладений від житлового будинку до каналізаційної насосної станції №22. Запустили його 1984 року. Зараз на колекторі постійно виникають пошкодження. 2018 року на ліквідацію аварій витратили 400 тисяч гривень.

Розробка проєкту реконструкції каналізаційної насосної станції на Вокзальній, 135. У програмі йдеться, що станція працює з 1980 року. У вересні 2019 року провели огляд та оцінку стану будівельних конструкцій. З’ясували, що станція непридатна до нормальної експлуатації. На об’єкті хочуть замінити насосне обладнання, трубопроводи, запірно-регулюючу арматуру, а також провести ремонт будівлі станції.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up