Хто купив держпідприємство в центрі Хмельницького за 8,6 мільйона

Хто купив держпідприємство в центрі Хмельницького за 8,6 мільйона
  • Прибуткова установа дісталася нещодавно зареєстрованій вінницькій фірмі.

  • Вона має виплатити борги з зарплати та поки не звільняти працівників.

Державне підприємство у Хмельницькому продали майже за 8,6 мільйона гривень. Йдеться про «Подільський експертно-технічний центр Держпраці», який розташований на Франка, 2, а також має приміщення на Сіцінського, 11/1. Перше з них, до слова, є пам’яткою архітектури. Така інформація є у системі електронних торгів «Prozorro. Продажі». Розповідаємо деталі.

Що відомо про продане підприємство

Держпідприємство зареєстроване у лютому 1996 року. Основним видом діяльності є діяльність у сфері архітектури. Керівником є Анатолій Буряковський, статутний капітал складає 296 тисяч гривень. Такі дані є у сервісі «YouControl».

Займається підприємство експертизами з питань охорони праці та безпеки виробництва, експертизами обладнання підвищеної небезпеки, навчанням з питань охорони праці та підготовкою фахівців для робіт з підвищеною небезпекою.

Відео дня

Протягом першого півріччя цього року загальний дохід підприємства склав трохи більш як три мільйони гривень. Станом на 30 червня підприємство мало боргів на суму 1,38 мільйона гривень, в тому числі з зарплат на суму 222 тисячі гривень. На той же момент там працювали 30 працівників.

Покупець підприємства зобов’язаний погасити борги із зарплат протягом місяця після купівлі підприємства. Також він повинен не звільняти працівників за власною ініціативою протягом пів року.

Що відомо про покупця

Придбала державне підприємство приватна фірма — ТОВ «Подільська техбезпека». Вона була зареєстрована менш ніж за два тижні до участі в торгах, 28 вересня, у Вінниці. Займається компанія діяльністю у сфері інжинірингу, геології та геодезії, наданням послуг технічного консультування в цих сферах. Керівником фірми є Володимир Квасніцький, статутний капітал складає 1,6 мільйона гривень.

Володимир Квасніцький фігурує також і в інших приватних компаніях. Це вінницькі ТОВ «Виробничо-комерційна фірма „Норд Пак- Плюс“», ТОВ «Строїнецькі сади», ТОВ «Агрокомплекс „Строїнецькі сади“» та ТОВ «ЖК „Кельце“».

Нагадаємо, що нещодавно Хмельницька обласна рада виставила на продаж два об’єкти комунальної власності. Це склади, розташовані у Грицеві та Славуті Шепетівського району. Раніше вони використовувалися як склад бази спецмедпостачання та паливний склад відповідно. Стартова вартість об’єктів складає майже 3 та майже 2,2 мільйона гривень. Покупців визначать на аукціонах, які відбудуться 4 листопада.

Image

Image

Image

Image

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Irina Irchik

    Надіюсь,  після війни скасують усі продажі земель та держпідприємств під час  війни . Це ж просто в голову не вкладається , яка торгівля може бути зараз , коли в країні війна .  Влада краще б думала про волонтерство в належному вигляді , а не як та що продати , поки у «корита»
  • Николай Касынюк

    нам війна а вони тим часом нас граблять
    оце патріоти будуть себе в груди бити
    які вони чесні  ігерої з великої дороги
  • Овотвти Овоов

    Цей будинок колись належав церкві, митрополичий будинок, можливо було краще повернути його законним господарям, одні колись забрали церковне майно, а інші продали.
  • Lyudmila Sotskaya

    Кому , війна......а у нас грабунок.
    Що, то винен Путін.?
    З,якого дива ,все розбазарюється? То , в нас війна?чи ,комусь мати рідна.
    Боже,дай терпіння.
    Спирт заводи купують ,продають ,що хочуть і розповідають ,які вони ,,,,патріоти,,,,.....по,що гинуть наші хлопці....за кого?

keyboard_arrow_up