Кожен сьомий - без субсидії: у хмельничан забирають допомогу навіть за 16 гривень боргу

Кожен сьомий - без субсидії:  у хмельничан забирають допомогу навіть за 16 гривень боргу
  • Навіть за декілька гривень боргу хмельничани позбулись субсидії.
  • Більше 3500 мешканців мають повторно подавати документи на призначення соцдопомоги. 
  • Як це правильно зробити? 

За декілька гривень боргу по “комуналці” хмельничани залишилися без субсидії. Мешканцям припинили призначати державну допомогу, якщо вони прострочили платіжки за 2 місяці. Відповідна постанова діє ще з травня цього року. 

За що можуть припинити 

Без субсидії на сьогодні залишається ще майже 4000 хмельничан. На неопалювальний період соцдопомогу перерахували лише для 18,5 тисяч домогосподарств. В соцзахисті кажуть, не призначити субсидію могли і за 16 гривень боргу. Це найменша сума, за яку хмельничани позбулись допомоги від держави. Таку суму деякі хмельничани заборгували за вивіз сміття "Спецкомунтрансом". 

- В постанові сказано, що борг має бути не менше, ніж за два місяці, щоб субсидію забрали. Тобто це за березень і за квітень цього року. А якщо одна людина мала сплачувати за послугу, наприклад, 8 гривень в місяць, то за два місяці це 16 гривень і за них могли не призначити допомогу, - розповідає vsim.ua заступник начальника управління праці і соцзахисту Хмельницької міськради Євгенія Мельничук. - У декого борги були і по 1000 гривень. Це здебільшого за газ або тепло. 

Відео дня

Як продовжити субсидію 

Якщо субсидіант встиг погасити борг до 1 липня, то йому зможуть відновити державну допомогу. Для цього він має занести квитанцію про сплату заборгованості в управління соцзахисту. Після цього субсидія автоматично продовжиться. Її у повному розмірі повернуть за обидва місяці. Якщо ж протягом 60 днів заборгованість сплатити не встигли, то право на призначення субсидії втратилось з травня. Тоді треба буде повністю сплатити борг і заново подавати документи на оформлення допомоги

Читайте також: Монетизація субсидій: хмельничанам повертають гроші за опалення

На тепло і воду: хмельничани мають поставити загальнобудинкові лічильники за свої гроші

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Роман Гребенченко

    Громадяни голодують помирають без потрібних ліків і без їди з пенсією 1.200 грн.Що б ви недоторкані крадії всі подохли гниди!
  • Анна Островська

    а люди ні сном ні духом про те, що у них забрали субсидію
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up