МАФ і нині там. Чому досі не прибрали незаконний кіоск біля «Либідь Плази»

МАФ і нині там. Чому досі не прибрали незаконний кіоск біля «Либідь Плази»
  • Споруду встановили на початку червня.

  • Зробили це без дозволу міської ради.

На початку червня цього року біля ТРЦ «Либідь Плаза» з’явився кіоск з морозивом. Його поставили на «прохідному» місці, яке щодня минають сотні хмельничан. Розташований МАФ на приватній земельній ділянці, якою володіє «Либідь Плаза».

Заступник міського голови Микола Ваврищук розповів тоді журналістам vsim.ua, що дозволу на встановлення кіоску в міськраді не давали. А він потрібен, хоч земельна ділянка і в приватній власності. Крім того, Микола Ваврищук пообіцяв, що питання «відпрацюють».

Як ми вже писали раніше, у разі неправомірного встановлення тимчасової споруди виконавчий комітет може прийняти рішення про його демонтаж. Перед тим мають знайти власника та запропонувати йому прибрати МАФ самостійно.

Відео дня

Наприкінці липня кіоск залишався на своєму місці. Ми знову звернулися до Миколи Ваврищука за коментарем:

— Ми дивилися, це приватна ділянка, але все одно потрібен дозвіл. Дозволу немає. Там були протоколи складені, виїжджала муніципальна дружина. Це питання буде винесене на депутатську комісію по МАФах. Депутатська комісія ще не засідала, востаннє це було кілька місяців тому. Тільки буде засідання по МАФах, однозначно це питання буде винесене. Якщо буде рішення депутатської комісії, власник буде зобов'язаний знести його, — розповів тоді заступник міського голови.

Станом на сьогодні, 23 вересня, МАФ залишається там же, де й був. Микола Ваврищук у коментарі журналістам vsim.ua розповів, що комісія щодо тимчасових споруд ще не проводила засідання.

— Ми поки що не розглядали на комісії, але я думаю, що найближчим часом будемо розглядати. Та інформація, яку я раніше давав, є актуальною. Комісія ще поки що не розглядала жодних об’єктів. Я думаю, що буде комісія, де вони всі будуть розглядатися і тоді, можливо, навіть воно піде під демонтаж. Тобто якщо комісія не надасть можливості йому там бути, то він має бути демонтований. Так само, в принципі, як і всі інші. Ми на виконкомі завжди приймаємо рішення по демонтажу МАФів, — зазначив чиновник.

У попередній новині щодо цього кіоску користувачі припускали, що із завершенням літнього сезону власник прибере МАФ самостійно:

— Цьому чиновнику, заступнику Симчишина, потрібно звернути увагу не на МАФи (яких після літнього сезону і так не буде), а на ті споруди, які збудовані зовсім не тимчасово. І їх в місті дуже багато, просто з МАФами легше «боротись», — написав Олександр Шеремета.

— Закінчиться сезон, то й заберуть. Хто ж в розпал сезону позбавить себе доходу, — написала Світлана Солоніна.

Нагадаємо також, що «Либідь Плаза» має намір викупити земельну ділянку площею 1522 квадратних метри, яка розташована за «Дитячим світом». Підставою є те, що на ній розташована приватна власність — приміщення для чергових і зберігання інвентарю. Попередньо дозвіл на викуп ділянки з комунальної власності далі комісія міської ради. Деталі про це дізнавайтеся з окремого матеріалу.

Читайте також: «Либідь Плаза» хоче викупити земельну ділянку за «Дитячим світом»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up