Мільйони на військо та укриття у Хмельницькому: основні рішення сесії міської ради

Мільйони на військо та укриття у Хмельницькому: основні рішення сесії міської ради
Фото - Хмельницька міська рада
  • У Хмельницькому пройшла чергова сесія міської ради. 
  • Виділили гроші на ЗСУ, ремонт укриттів і підготовку до холодів.
  • Розповідаємо про всі рішення і суми детальніше. 

Сьогодні, 28 липня, пройшла чергова сесія міської ради. Розглянули 70 питань. Допомога військовим, підготовка до нового опалювального сезону, грошова винагорода 200-бальникам і будівництво житла для переселенців. Розповідаємо, які ще рішення прийняли, скільки і на що виділили грошей. 

Допомога військовим

Програма підтримки воїнів Хмельницькому діє з 2016 року. З того часу військових звільнили від сплати земельного податку. З початку повномасштабного вторгнення видатки для війська збільшили. Рішення про виділення коштів приймають на сесіях.

Цього разу ще 84 мільйони ривень спрямували на ЗСУ.  Вони покривають всі запити від керівництва військових частин. Ще 50 мільйонів зарезервували і планують розподілити у вересні.

Відео дня

Загалом за перше півріччя на допомогу війську виділили 398 мільйонів гривень. Додатково 500 мільйонів гривень пішли Міноборони через військові облігації.

Окремо передали матеріальних цінностей військовим на 4,5 мільйони гривень. 

101 мільйон гривень - грошова компенсація учасникам АТО з I-II групою інвалідності і ВПО на придбання житла. 

Підготовка до опалювального сезону

З бюджету передбачили 90 мільйонів гривень на підготовку до осінньо-зимового періоду. Це реконструкція котелень, когенераційні установки, нові котли, купівля генераторів, реконструкція мереж.. 

60 мільйонів - на енергозбереження (утеплення садочків, шкіл, лікарень, утеплення дахів, заміна вікон). За рік ця сума склала 300 мільйонів. 

Укриття

Ще 18 мільйонів - на укриття у школах і садочках. Планується, аби на 5 тисяч учнів більше навчались з 1 вересня за очною або змішаною формою. Нагадаємо, наразі в закладах тривають поточні ремонти. В деяких закладах запланували розпочати будівництво нових укриттів. 

6 мільйонів - на підтримку укриттів в багатоквартирних будинках. За ці гроші УМК мають підтримувати сховища у належному стані. Тобто, за ці кошти мають обслуговувати 700 укриттів у місті. 

105 мільйонів гривень - ремонт і оновлення матеріально-технічної бази садочків, шкіл і медичних закладів. 

23 мільйони передбачили на медичне обладнання. 

15 мільйонів - на соціальні програми для малозабезпечених (матеріальна допомога і придбання продовольчих наборів).

760 тисяч гривень виділили під час цієї сесії мешканцям, чиї будинки постраждали внаслідок російської атаки 13 травня. Це власники 61 домогосподарства. 

Грошова винагорода учням 200-бальникам: по 5 тисяч, 400-бальникам - по 10

Про гранти

Новина про реставрацію ТЦ “Дитячий світ” викликала у мережі хвилю обурення. Чимало хмельничан не до кінця розуміють призначення грантових коштів. Олександр Симчишин пояснив, що це так званий “подарунок” місту, який потрібно “вибороти”, конкуруючи з іншими містами і країнами. Тобто додаткові гроші, яке отримує місто, а не кошти платників податків.

Цього разу на сесії погодили ще три гранти. Які саме і на що:

  • 8,4 мільйона євро від ЄС - на будівництва житла для ВПО (будуватимуть на Виставці)
  • 2,75 мільйона євро - на тролейбуси
  • 670 тисяч євро - на інноваційний простір в “Дитячий світ”. 

  

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Тамара Олійник

    6млн на укриття ? То може нарешті приведуть до ладу укриття в підвалах 9-ти поверхівки пр. Миру 53/1,  2 під., та напевно і всі підʼізди ! Підвал НІКОЛИ !!!  з 1983 року не білився !!!! Порохи на палець, сморід, криси ганяють, труби течуть! Хочаб якісь лавки поробили би ! Присісти ніде! А у нашому підʼізді більшість людей похилого віку і інваліди . Люди стояли, по 2-4 год, підпираючи грязні стіни і дихали цим смородом !!! Антисанітарія страшенна !  Бридко зайти ! Мотлох ми трохи повиносили, а решту хто зробить ? Виділили кошти на укриття, робіть щось ! Та і про дорогу в дворі писали вже не раз! Всім начхати, яма на ямі  біля всіх підʼіздів ! Каляскою маневруєш , як на полосі перешкод! Колись робили ямковий ремонт, і ями ще більші стали після того ремонту ! Закатайте нормальне покриття, а не ями латати !

    Alexander Bondar reply Тамара Олійник

    Підвал вашого будинку, то проблема ваша і мешканців цього будинку. Це ваша спільна власність, отож не потрібно перекладати відповідальність за свою власність на платників податків громади.

    Читач81 reply Alexander Bondar

    А гроші платників податків проблема депутатів. Їх треба терміново освоїти.
  • Sergey Podolia

    670000 євро ?? Ви що з нуля будете будувати Дитячий світ ? Чи три поверхи ще зверху ? Охолоньте з тим дитячим світом!

    Леся Андреєва reply Sergey Podolia

    Sergey Podolia Завтра не дай Боже прилетить якийсь уламок ,і буде по тих грошах.Краще б бомбосховища зробили для людей і дітей ...В країні війна вони ремонтами і реконструкціями займаються.... Здуріти можна 😐
  • ЧитачЧитачів

    Знову і знову мільйони і мільйони... Коли ви вже нажеретися.
  • Читач35

    То шо, на непотрібний мост гроші  хай пиляють? Не вірю чим чувакам. Послати їх всіх служити, як і потрібно їм робити з перших днів війни. А військові інваліди краще би робили.   Більше повірю Антонію, який виносив 1,8 млн своїх церковних грошей.

    Alexander Bondar reply Читач35

    Попа тільки цього не приплітай. Він ці 1,8 млн наколядував у нерозумних бабок

    Читач35 reply Alexander Bondar

    Чесніше чим депутати

keyboard_arrow_up