«"Дитячий світ" вже давно себе вижив». Симчишин розповів як витратять грант для реконструкції ТЦ

«"Дитячий світ" вже давно себе вижив». Симчишин розповів як витратять грант для реконструкції ТЦ
Колаж vsim.ua
  • Розмір гранту, який виграли на ремонт торгового центру, становить 655 тисяч євро.

  • На ці гроші ТЦ утеплять, відремонтують проводку та санвузли, встановлять ліфт та створять багатофункціональний простір для бізнесу. 

У Хмельницькому запланували ремонт торгівельного центру «Дитячий світ», який розташований на Проскурівській у центрі міста. Він збудований ще за радянських часів, і в міськраді визнають, що об'єкт є застарілим. 

Хмельницький виграв грантовий конкурс та отримає гроші на оновлення ТЦ без обов'язку повернення. Гроші місту дадуть в рамках Програми розвитку ООН. Розмір гранту становить 654,8 тисячі євро. 

У міській раді запланували такі зміни для торгового центру:

Відео дня

Міський голова Олександр Симчишин каже, що “«Дитячий світ» вже давно вижив себе як торговий центр у тому форматі, в якому він є зараз”. Тож він не може конкурувати із аналогічними комерційними центрами, розташованими поруч. А підприємці переходять працювати у сучасніші та зручніші приміщення.

— Громада, як власник будівлі має зробити максимум, щоби і зберегти своє майно від старіння і руйнування (а вони близькі до критичних), і щоби бізнес, розташований там, був успішний, платоспроможний. Для цього будівля має бути комфортна для відвідувача, сучасна, зручна. І найголовніше жива і активна, — зазначив мер. 

За його словами, будівля «Дитячого світу» стара, потребує заміни мереж, утеплення, комунікацій. Багато підприємців відмовилися там працювати саме через непідйомні платіжки за тепло. Грант, який виграли, допоможе повністю реконструювати «Дитячий світ». Що ж передбачає проєкт:

На другому поверсі буде створений багатофункціональний простір для розвитку бізнесу. Хаб інновацій і продуктивних ідей.

— У бізнес-просторі плануємо проводити тренінги, навчання, семінари, які будуть цікаві і корисні як підприємцям, що там працюють, так і пересічним хмельничанам, які тільки планують створювати бізнес. Умови і для підприємців, і для покупців у «Дитячому світі» стануть комфортніші, торговий центр зможе скласти конкуренцію найближчим сусідам, — запевнив Симчишин. 

Він додав, що грантові кошти — це чудова можливість зекономити бюджет міста, який у місткраді зараз максимально спрямовують на військо і на Перемогу.  Нагадаємо, замовником робіт буде комунальне підприємство «Агенція муніципальної нерухомості». Саме на його балансі перебуває «Дитячий світ».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (237)
  • Pavel Kondrashov

    Для семи та его спільникам війна вже закінчилась.
  • Тетяна Павлівна

    А що вже всі лікарні у нас утеплені , садочки ,школи ????
    Тільки залишилось "дитячий світ " утеплити????
    Зайдіть в бомбосховище 10 школи ,подивіться на що його перетворили !!!! Владо ,  батьки учнів : ---рекомендую відвідати !!!!
  • Oljga Zhovnir

    Хіба, що жартують,нащо наразі ремонтувати це,коли гинуть діти.....то кров дітей,людей де бомблять бо немає техніки,зброї!Жах.
  • Валентина Рудик

    А ми на дрони збираєм.😡

keyboard_arrow_up