Міська лікарня купує табір в Головчинцях. Яка ціна і для чого

Міська лікарня купує табір в Головчинцях. Яка ціна і для чого
  • Зараз табір належить «Укрелектроапарату».

  • Він у нормальному стані, але в міській лікарні планують зробити там поточний ремонт.

Хмельницька міська лікарня планує викупити комплекс будівель колишнього піонерського табору у селі Головчинці Меджибізької громади. Теперішній власник комплексу — ТОВ «Укрелектроапарат». Йому заплатять майже 9,1 мільйона гривень. Така інформація вказана у проєкті рішення міської ради. Її депутати ще мають надати дозвіл на придбання.

Комплекс, який хочуть купити, включає об’єкти:

  • Відео дня
    /li>

Відомо, що табір збудували 1967 року. Оголошення про його продаж публікували на сайті dim.ria.com. Так вказано, що територія закладу обгороджена, має закритий заїзд. У закладі, окрім перелічених вище будівель, є два спортивних, дитячий та літній майданчики. Вказана в оголошенні вартість — 250 тисяч доларів або ж понад 9,1 мільйона гривень. Ця сума відповідає тій, за яку нерухомість планує купити міська лікарня.

У таборі хочуть створити реабілітаційне відділення. Про це журналісту vsim.ua розповів директор Хмельницької міської лікарні Валерій Гарбузюк. За його словами, приміщення там у нормальному стані, але для використання в реабілітаційних цілях потрібно буде зробити поточний ремонт. Відділення призначене перш за все для ветеранів російсько-української війни, туди також направлятимуть і цивільних, які матимуть потребу в реабілітації.

Нагадаємо, що у серпні цього року у Хмельницькій міській лікарні відкрили другу чергу реабілітаційного центру, розрахованого на 60 пацієнтів. Заклад призначений перш за все для військових, але доступний і цивільним. Спеціалізація центру — постінсультні хворі та хворі з травмами опорно-рухового апарату та кінцівок. У закладі є шість реабілітаційних залів з тренажерами, сучасні палати, необхідне обладнання та функціональна кухня.

Створювали центр у два етапи. Минулого року запустили першу чергу на 30 ліжок, які зараз майже повністю заповнені. Цьогоріч витратили понад 10 мільйонів гривень. Розташоване відділення у корпусі міської лікарні на вулиці Житецького.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Наташа Качур

    Супер класне місце - природа і затишок.
    Там дійсно можна зробити чудовий комплекс реабілітації і відновлення для наших захисників, якщо до відновлення підійти з розумом.
  • Надія Куліковська

    В Головчинцях  будуть  робочі місця
  • Віктор Горбаль

    АТОМНОЇ ТАМ НЕМАЄ Ж !!!!!!!
  • Віктор Горбаль

    КООРДИНАТИ- ЛИШІТЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВИ Ж ТАК ПОШИРЮЄТЕ ВСЕ

keyboard_arrow_up