Ремонт «Дитячого світу»: що, коли й за скільки грошей зроблять

Ремонт «Дитячого світу»: що, коли й за скільки грошей зроблять
  • Місто отримає грант від ООН на ремонт 64-річної будівлі у центрі.

  • Одна з умов — виділення грошей з міського бюджету.

  • Вже замовили заміну ліфта, на черзі — ще ряд робіт.

У торговому центрі «Дитячий світ», якому днями виповнилося 64 роки, запланували масштабні оновлення. Там реалізують проєкт капітального ремонту, який оцінили у майже 895 тисяч євро або ж близько 34,7 мільйона гривень. З цієї суми 73% дасть Програма розвитку ООН у вигляді гранту, а ще 27% повинні дати з міського бюджету — такою є умова угоди.

Комунальне підприємство «Агенція муніципальної нерухомості», на балансі якої перебуває «Дитячий світ», вже провела тендер на капітальний ремонт ліфта у цій будівлі. Про заплановані роботи ми розповідали вам раніше. Слід лише додати, що підрядником стало хмельницьке ТОВ «ВІП Контроль». Вартість робіт попередньо складе майже 1,9 мільйона гривень з податками. Капремонт ліфта визначений як одна з двох витрат, які місто має провести власним коштом.

Другою витратою, яка фінансуватиметься з міського бюджету, є капітальний ремонт будівлі торгового центру. Його вартість попередньо оцінюється у понад 7,5 мільйона гривень. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro». Наразі «Агенція муніципальної нерухомості» шукає підрядника, який виконає роботи. Заявлений термін виконання — до початку березня наступного року.

Відео дня

Сьогодні, 6 листопада, журналіст vsim.ua намагався поспілкуватися з директором комунального підприємства, аби дізнатися деталі з цього приводу, зокрема, коли ж надійдуть гроші від ООН на реалізацію проєкту. Однак зв’язатися з керівником Агенції не вдалося — телефон підприємства протягом дня не відповідав.

Що ж саме планують зробити у «Дитячому світі», можна дізнатися з опублікованого технічного завдання. Воно має чотири частини, деталі про які нижче.

Загальнобудівельні роботи:

Вентиляція:

Опалення:

Електромережа:

З урахуванням викладеного додамо, що зараз опалення у «Дитячому світі» малоефективне та досить дороге. Подеколи рівень плати за нього у кілька разів більший за оренду.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Андріс

    Я вітпусую. Що. Це нармально. Просто. Стати. На  червону. Ниточку. Стати. На. Банан.  Купити. Квосфор. 🥋🥊🏓🎱♀️🍕🍟🥨🥪🌭🍔🍖🍗🥩🥐🥖🥯🧇🥞🍳🥚🧀🥓🫓🍞🥜🌰🥔🧄🍆🥑🫑🍅🌶️🥕🍠🧅🌽🥦🥒🥬🥥🍇🫐🫒🥝🍐🍏🍈🍋🍓🍒🍎🍉🍑🍊🥭🍍🍌і. Писати. На. Корі від дерева. .---(99.&.9). Процента.  Засніть
  • nina kolomiyets

    Мерія відбиває гроші
  • Люба Тарасюк

    Ви сірйозно
  • Читач81

    В чиновнико-бізнесменів свій світ, своя реальність. В них війни нема. Так було тридцять років, так є і зараз.

keyboard_arrow_up