На в’їздах у Хмельницький встановлять прапори. Витратять 200 тисяч гривень

На в’їздах у Хмельницький встановлять прапори. Витратять 200 тисяч гривень
Фото з архіву
  • На чотирьох в’їздах у місто майорітимуть державні прапори. 

  • На кожен із них з міського бюджету виділять близько 50 тисяч гривень.

  • У міськраді кажуть, що це зекономлені кошти з минулого року.

  • Прапори планують встановити до кінця цього року.

На початку квітня на сесії обласної ради депутати підтримали рішення щодо виділення 5 мільйонів гривень на встановлення найбільшого в області Державного прапора. Його розташують до Дня Незалежності України. Встановити у кожному регіоні по найвищому прапору -  вимога Офісу Президента. Раніше ми вже запитували думку хмельничан стосовно цього. Що вони думають виділення 5 мільйонів гривень на прапор, дивіться в цьому матеріалі. 

Сьогодні, 21 квітня, одноголосно 41 депутат Хмельницької міської ради проголосував за виділення грошей на встановлення флагштоків та в’їздах у місто. На це з міського бюджету хочуть виділити 200 тисяч гривень.

Як це коментує заступник Симчишина

Заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок пояснює: 

Відео дня

Чи доцільно виділяти таку суму в умовах пандемії?

Планують встановити прапори до кінця року. На в’їздах з боку Вінниці, Кам’янця-Подільського, Старокостянтинова і Тернополя. Заступник міського голови запевняє: ці 200 тисяч гривень - це гроші з торішнього бюджету 2020 року. 

Що каже місцева активістка

Ці гроші краще витратити на медицину та ремонт доріг, розповіла журналістці “Всім” голова ГО “Жіночий антикорупційний рух” Альона Береза:

- Для мене це здивування, тому що після тієї хвилі з приводу встановлення великого прапора, багато людей це не схвалювали саме в період пандемії, то побачити саме таку ініціативу - дивно. Абсолютно ніхто з міської ради про це не говорив. Ось це просто було розміщено в змінах до бюджету. Моя думка залишається такою, що наразі в нас є на що витрачати гроші. До прикладу, коли я йду біля поліклініки на Виставці, а там цеглою закладений асфальт, тому що там дірка і там машини навіть службові не можуть проїхати, то ми  нічого не робимо. До того ж закупляємо мінімум обладнання. Кошти виділяються на концентратори і ШВЛ, але це невелика сума. В нас люди лежать в лікарнях і потребують кисню. Тому в мене якесь здивування, коли я бачу такі витрати, - каже активістка. 

Друзі, а що ви про це думаєте? Пишіть у коментарях.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (70)
  • Map Ina

    Як сказала одна пані,коли планували 4000000 на прапор витратити -це важливо,бо саме так проявляеться патріотизм.а патріотизм і інші речі не ставляться на одну вагу"
    Але реально дурдом.а на чому ж зекономили?і в місті нема проблем,де ці кошти були б потрібніші?
    А ще питання-а що з найбільшим в Хмельницькій обл. прапором за 4млн?

    Читач78 reply Map Ina

    Почему именно так проявляется патриотизм, почему он не проявляется какими-то хорошими и нужными делами и какой тогда смысл в таком патриотизме — хз
  • Оксана Барабаш

    Прапори це добре!!!
    АЛЕ...... Поясніть мені швеї..... Чого 50 000!?!?!?

    Людмила Гуменюк reply Оксана Барабаш

    Оксана Барабаш до чого тут швеї????

    Bogdan Shevchuk reply Оксана Барабаш

    Оксана Барабаш Так так))

    Оксана Барабаш reply Оксана Барабаш

    Bogdan Shevchuk, шляк би їх трафив!!

    Bogdan Shevchuk reply Оксана Барабаш

    Оксана Барабаш ну як чого, бо кожен має покласти в карман по кілька тис, тому в результатітвиходить 50тис, і то це ще по "божески"))
  • Анна Мищенко

    В такий скрутний час для людей України ви встановлюєте прапори. 5 млн виділили. А тепер ще на вїзді в Хмельницький. Ви що подуріли. Я читала у Фейсбуці ні одного позитивного відгука не має. Не будемо голосувати за вас придуркуватих депутатів. Тратите державні гроші на казна що.
  • Pac Shakur

    київські злодії роздають наряди, а наші тільки й раді виконати)) я був би радий якби там висіли василі новачки...можна навіть при вїзді в кожне село таких бездарів на всю україну б вистачило
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up