На заміну ліфта у «Дитячому світі» додали 595 тисяч гривень

На заміну ліфта у «Дитячому світі» додали 595 тисяч гривень
  • Загальна вартість робіт зросла до майже 34,1 мільйона гривень.

У торговому центрі «Дитячий світ», що в центрі Хмельницького, тривають ремонти. Вони мають чотири складових, однак з яких — це заміна ліфта, а фактично встановлення нового. Цими роботами займається ТОВ «ВІП Контроль».

Цю компанію знайшли через тендер у жовтні минулого року. Сума угоди з нею нині складає 1 568 491 гривню. Однак тепер фірмі додали 595 093 гривні на той же об’єкт. Про це стало відомо з системи електронних закупівель «Prozorro» сьогодні, 18 червня. Замовником є балансоутримувач торгового центру — комунальне підприємство «Агенції муніципальної нерухомості». Вартість заміни ліфта у «Дитячому світі» таким чином зараз складає 2 163 584 гривні.

У Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва йдеться, що в процесі робіт виникла необхідність змінити проєктні рішення, зробити проєкт відповідним до чинного містобудівного законодавства та перерахувати кошторисну частину.

Відео дня

З документації також дізнаємося окремі технічні моменти робіт зі встановлення ліфта. У «Дитячому світі» були дві ліфтові шахти з вантажними ліфтами, які непридатні до використання. Один із них вирішили замінити на пасажирський. Для нього передбачили вантажопідйомність 450 кілограмів, швидкість 1 метра за секунду та електричний привід.

План другого поверху «Дитячого світу». Дві ліфтові шахти позначені хрестиками (на схемі одна вгорі, друга праворуч)

Планується, що в процесі робіт демонтують перекриття шахти та машинне відділення. В результаті облаштують ще одну, п’яту, зупинку на даху будівлі. Там же збудують надбудову з цегли та залізобетону, а також веранду з легких металевих конструкцій та металопластикових вітражів. У веранді передбачається облаштування ліфтового холу.

Всі роботу враховують доступність для людей з інвалідністю. Зокрема, ширина відкривання дверей ліфта складає 90 сантиметрів, будуть тактильні позначки на кнопках, голосовий та звуковий сигналізатор у самому ліфті.

Нагадаємо також перелік усього того, що роблять зараз у «Дитячому світі»:

Таким чином загальна сума складає 34 056 629 гривень, майже 72% з яких покриває Програма розвитку ООН, а понад 28% — міський бюджет та бюджет «Агенції муніципальної нерухомості».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Андрей Серёгин

    А там що ліфт ще е 😳
  • Оксана Топольницкая

    Краще б.ци гроши пишли на потреби фронту,симям загиблих на вийни.
    Влада не може ниях нажертися. Ничого не миняеться навить в такий тяжкий час.
    Нема ничого святого.
  • Luda Vasyliwna

    Це вже давно не ''Дитячий світ''.В цій будівлі процвітає приватний бізнес.З якого дива міська влада виділяє мільйони на ремонт???
    В Україні війна !!!
  • Микола Кушнір

    Там все було в аренду куди ішли ті кошти

keyboard_arrow_up