У Головчинцях буде Центр психічного здоров’я та реабілітації. Міська лікарня замовила проєкт

У Головчинцях буде Центр психічного здоров’я та реабілітації. Міська лікарня замовила проєкт
Тут і далі — фото з оголошення про продаж табору на сайті dim.ria.com
  • Покинутий дитячий табір купили в «Укрелектроапарату» за майже 9,1 мільйона гривень.

  • Там хочуть відкрити Центр психічного здоров’я та реабілітації.

  • На це знадобляться десятки мільйонів гривень.

  • Точну суму визначить фірма-проєктант.

У селі Головчинці Меджибізької громади планують створити Центр психічного здоров’я та реабілітації. Він буде підпорядкований Хмельницькій міській лікарні й фактично працюватиме як її підрозділ. Центр має з’явитися на базі колишнього дитячого табору «Укрелектроапарату». Нині міська лікарня замовила проєктування Центру за майже 1,1 мільйона гривень. Розповідаємо про це деталі.

Але спершу нагадаємо передісторію. Дитячий табір збудували 1967 року. У його складі є спальний та лікувальний корпуси, їдальня, басейн, будинки, зокрема для обслуговуючого персоналу, душові та ізолятор. Загальна площа всіх приміщень складає 2557,8 квадратного метра, а земельної ділянки — 4,2 гектара. Розташований табір посеред лісу поблизу інших об’єктів Хмельницької міськради — дитячого табору «Чайка» та рекреаційного центру «Берег надії».

Минулого року «Укрелектроапарату» виставив табір на продаж, про що свідчило оголошення на сайті dim.ria.com. Об’єкт оцінили у 250 тисяч доларів або ж понад 9,1 мільйона гривень. Коли про продаж табору дізналися у міськраді, почали переговори про купівлю. На той момент міськрада вже мала плани про створення Центру психічного здоров’я та реабілітації. Такі наміри були зумовлені зростанням потреби у цих послугах, зокрема й серед військових, особливо після початку повномасштабного російського вторгнення.

Відео дня

Коли в «Укрелектроапараті» дізналися, навіщо міськрада хоче купити табір, вирішили дати 50% знижки. Але законом це заборонено, оскільки в таких випадках купівля повинна відбуватися тільки за оціночною вартістю, а це майже 9,1 мільйона гривень. Тому підприємство пообіцяло на 50% суми купити обладнання для майбутнього закладу.

Тепер же міська лікарня замовила проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію будівель колишнього табору. Це обійдеться у 1 045 742 гривні. Займатиметься проєктуванням ТОВ «Енерго-технічні рішення» з Івано-Франківська. Фірма повинна розробити документацію до кінця цього року. Така інформація оприлюднена у системі електронних закупівель «Prozorro».

У скільки обійдеться сама реконструкція, поки невідомо — суму визначають у процесі розробки документації. Раніше міський голова Олександр Симчишин казав, що це коштуватиме десятки мільйонів гривень, а фінансуватиметься коштом міського бюджету та донорів.

Згідно з договором, проєктування відбуватиметься на ділянці у 41 400 м2. Згідно з технічним паспортом, на ній налічується 11 будівель. Підрядник повинен підготувати пояснювальну записку, архітектурні рішення, дизайн інтер’єрів, відеопрезентацію, ландшафтний дизайн (благоустрій території), схему зовнішніх інженерних мереж та кошторисну документацію. Терміном реконструкції вказані 2024-2027 роки.

Завдання на проєктування у розділі «Архітектурно-будівельні рішення»:

Завдання на проєктування у розділі «Благоустрій території. Ландшафтний дизайн. Відеопрезентація»:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up