Пов’язана з нардепом та чиновницею міськради фірма збудує Льодовий палац за 280 мільйонів

Пов’язана з нардепом та чиновницею міськради фірма збудує Льодовий палац за 280 мільйонів
Ілюстративне фото
  • Депутат Верховної Ради від «Слуги народу» пов’язаний з фірмою, яка будуватиме Льодовий палац.

  • З цією ж фірмою пов’язана чиновниця управління капітального будівництва міської ради.

  • Дізнавайтеся про все з нашого матеріалу.

Розмови про будівництво Льодового палацу в Хмельницькому ведуться вже не один рік. Ще 2014 року ми розповідали вам про відкладання цього проєкту через нестачу коштів. Про це розповідав тодішній директор департаменту архітектури Віктор Дунаєвський. Роки минали, і от справа нарешті зрушила з місця. Льодовий палац має з’явитися на Прибузькій неподалік перехрестя зі Старокостянтинівським шосе. Поряд вже другий рік будують Палац спорту.

Що буде у Льодовому палаці?

У будівлі Льодового палацу будуть проводити спортивні, культурно-оздоровчі та громадські культурно-видовищні заходи, а також тренування з деяких видів спорту, а саме хокею та фігурного катання. Про це йдеться у технічному завданні, розміщеному на порталі електронних закупівель ProZorro.

Будівля Льодового палацу складатиметься з двох поверхів. У центральній частині першого поверху буде зал з льодовою ареною та трибунами на 450 місць. На цьому поверсі також будуть вестибюль, каси, гардеробні, туалети, адміністративні приміщення, роздягальні, кімнати суддів та тренерів, медичні кімнати, технічні, допоміжні та підсобні приміщення.

Відео дня

На другому поверсі будуть фоє з додатковими виходами на трибуни, буфети, туалети, зал для конференцій, зали спеціальної фізичної підготовки, допоміжні та технічні приміщення. Поверхи будуть поєднувати сходові клітки та ліфти. Поряд із будівлею палацу буде автостоянка, контейнерний майданчик для збирання сміття, а також очисні споруди дощової каналізації.

Як шукали фірму-підрядника?

Аби знайти фірму, яка збудує Льодовий палац, управління капітального будівництва міськради оголосило тендер. Вказали очікувану вартість будівництва — 285 443 516 гривень. Майбутнього виконавця робіт попередньо визначили на тендерному аукціоні. До нього допустили дві хмельницькі компанії — ТОВ «БК ВТМ» та ТОВ «Укрстандарт».

Під час аукціону обидві компанії знижували ставки, і зрештою найнижчою виявилася ставка «БК ВТМ». Вони зголосилися збудувати палац за 279 750 000 гривень. Тому фірму визнали переможцем аукціону, адже пропозиція була вигіднішою для бюджету, аніж у конкурента. У порівнянні з початковою вартість будівництва знизилася на 5 693 516 гривень. Надалі з компанією мають підписати договір. Завершити будівництво мають до кінця 2024 року.

Що відомо про ТОВ «БК ВТМ»?

Підприємство зареєстроване у Хмельницькому в травні 2017 року. Основний вид діяльності — будівництво житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал складає один мільйон гривень. Керівником є Валентин Заболотний, а засновником — Тетяна Майор. Такі дані є у сервісі YouControl.

Як «БК ВТМ» пов’язана з нардепом та чиновницею міськради?

Керівник «БК ВТМ» Валентин Заболотний є також керівником іншої компанії — приватної фірми «Віндекс». У минулому її керівником та бенефіціаром був чинний депутат Верховної Ради від «Слуги народу» Сергій Мандзій. Крім того, один із номерів телефонів «Віндекса» також є номером телефону громадської організації «Хмельницька платформа». Сергій Мандзій є її засновником та підписантом. До слова, депутат є головою Федерації хокею Хмельницької області та головою Ради Федерації хокею України.

Засновниця «БК ВТМ» Тетяна Майор за сумісництвом є засновницею ТОВ «Сузір’я М». У минулому керівником цієї фірми був Леонтій Стахов. Він є чоловіком заступниці начальника управління капітального будівництва міськради Віри Гаман. Це підтверджує її електронна декларація, розміщена на порталі НАЗК.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Alex Winter

    Краще б парків більше зробили, а ті що є оновили. В парку чекмана на тихій алейці біля річки просто жах а не лавочки , все згнило, лавки осіли ,майже на асфальті лежать,спинки відбиті . Зараз весна , хочеться відпочити десь в парку подалі від людей. А там отаке. Не говорю вже про дорогу.
    І навіщо нам ще один льодовий палац?

    Мастер Автополив reply Alex Winter

    А де інший?
  • Надія Боднар

    А навпроти нього що буде?
  • Юрій Гудок

    Вот гади тому і висушують річку південний  Буг  по Трудовій виконавши рів повз дамбу. Так риба подохла і так
  • Анонім

    Ми ще в Аквапарку не були. Вже Льодовий палац. Краще транспорт зробити зручний. Щоб не забивались як Сельодки. Шпрот.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up