Ракетні удари по Хмельницькому: постраждалим вперше виплатять компенсацію

Ракетні удари по Хмельницькому: постраждалим вперше виплатять компенсацію
Колаж vsim.ua

Сума виплат потерпілим хмельничанам складатиме від 15 до 30 тисяч гривень на одну людину.

У вівторок, 28 березня, в обласному центрі відбулась позачергова 25-та сесія Хмельницької міської ради. На ній вперше вирішили фінансово підтримати людей, що суттєво постраждали від ракетних атак російської федерації. А частині підприємств, що зазнали ушкоджень, ухвалили пільгу на сплату земельного сервітуту. Скільки саме виплатять постраждалим детально розповідає “Главком”. 

Виплата коштів постраждалим від російської агресії в Хмельницькому відбулася вперше з початку повномасштабного вторгнення. На видачу одноразової допомоги у міському бюджеті передбачили 15 мільйонів гривень. Сума виплат сягає від 15 до 30 тисяч гривень на одну людину. 

Семеро хмельничан, які постраждали від ракетних ударів окупантів, вже отримали 151 тисячу гривень одноразової допомоги. 

Відео дня

Також міськрада звільнила двох підприємців від сплати за договорами про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення тимчасових споруд строком на 1 рік. Міський голова Олександр Симчишин пояснив, що ці підприємці зазнали значних збитків від ракетної атаки ворога.

У коментарі «Главкому» начальник управління праці та соціального захисту населення Слов’ян Воронецький зауважив, що на 2023 рік у міському бюджеті передбачили 15 мільйонів гривень на одноразові виплати хмельничанам. Частину з цих коштів влада готова направляти і на компенсацію постраждалим від ракетних ударів. Заявки від мешканців розглядатиме спеціальна комісія.

Також додамо, що днями швейцарська громадська організація «Medaіr» надала жителям постраждалих будинків мікрорайону Дубове металопластикові вікна, аби вони могли відновити своє житло. Детально про це читайте у матеріалі У багатоповерхівках, які постраждали від ракетних ударів, встановлюють нові пластикові вікна

Нагадаємо, нещодавно президент України підписав закон про компенсацію за пошкоджене та знищене внаслідок війни нерухоме майно. Цей закон запроваджує компенсацію за пошкодження чи знищення об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів та диверсій, спричинених російською військовою агресією. Мова йде лише про ті, які сталися після повномасштабного вторгнення. Також закон не поширюватиметься на об’єкти, що станом на 24 лютого 2022 року були на тимчасово окупованій території.

За яку нерухомість буде компенсація

Згідно документу компенсуватимуть за пошкоджену чи знищену житлову нерухомість: 

Хто отримає компенсацію

На компенсацію мають право громадяни України, які:

Також компенсацію можуть отримати: об’єднання співвласників та управителі багатоквартирних будинків, які їх утримують. Разом з тим на компенсацію не можуть претендувати підсанкційні особи, які засуджені за злочини проти нацбезпеки України та їхні спадкоємці.

Як зафіксувати пошкоджене майно

При фіксації пошкоджень або руйнувань у Мінреінтеграції закликають дотримуватися кількох важливих правил:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Більше новин у нашому Telegram-каналі https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up