Реклама на стовпах у Хмельницькому. Скільки за неї платять та коли вона має зникнути

Реклама на стовпах у Хмельницькому. Скільки за неї платять та коли вона має зникнути
Рекламні конструкції ФОП Кушал Денис Вікторович та ФОП Цимбалюк Богдан Сергійович відповідно
  • Розміщення реклами на стовпах заборонили 2018 року.

  • Вона досі є у Хмельницькому.

  • Дізналися, скільки за неї платять зараз та коли вона має зникнути.

У липні 2018 року в Україні заборонили розміщення реклами на опорах освітлення та контактної мережі. На той час її було чимало, зокрема й у Хмельницькому.

За два роки після заборони, у липні 2020 року, на стовпах у місті все ще залишалася рекламу. Зокрема, це були щити та тумби для розклейки оголошень. У міськраді пояснювали це тим, що закон не вимагає демонтажу рекламних конструкцій, дозвіл на встановлення яких видали до заборони.

Пізніше, у вересні 2020 року, з’ясувалося, що частину дозволів на встановлення реклами на опорах видали вже після заборони.

Відео дня

Минулого тижня, 6 червня, на сайті міськради з’явився проєкт рішення, яким пропонується демонтувати рекламу на 18 опорах у центрі міста. Всі вони розташовані на Кам’янецькій на ділянці від будинку побуту «Південний Буг» до Кам’янецького переїзду. Ці рекламні конструкції не мають чинних дозволів на розміщення. Документ ще мають розглянути на засіданні виконавчого комітету.

Втім, це тільки частина реклами, яка розміщена на опорах. Журналіст vsim.ua подав запит до міської ради, аби дізнатися, яка реклама все ще має дозвіл на розміщення, хто отримував дозвіл, скільки за це отримує бюджет та як довго ця реклама ще має висіти.

Отож, наразі чинними є 23 дозволи, у яких перелічені загалом 212 опор. Серед цих дозволів 18 були видані після законодавчої заборони такого виду реклами. Дозволи стосуються трьох фізосіб-підприємців та однієї юридичної особи. Загалом від розміщення такої реклами міський бюджет отримує 10 556 гривень щомісяця, або ж у середньому майже 50 гривень за опору. Термін дії останнього дозволу закінчується 25 грудня 2024 року.

Більше дізнавайтеся з інфографіки. Дозволи, отримані однією особою та з однаковими термінами розміщення, згруповані в єдині позиції.

 

 

Тепер розповімо окремо про кожну особу, яка має чинний дозвіл на розміщення реклами на опорах.

ТОВ «АТБ-Маркет», якому належить мережа супермаркетів «АТБ», зареєстрована у Дніпрі у липні 1999 року. Такі дані є у сервісі «YouControl». Статутний капітал складає понад 9,9 мільйона гривень. Основний вид діяльності — роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. За розміщення реклами на 11 опорах фірма платить 972,7 гривні на місяць.

ФОП Кушал Денис Вікторович зареєстрований у Хмельницькому в серпні 2005 року. Основний вид діяльності — роздрібна торгівля іншими невживаними товарами в спеціалізованих магазинах. За розміщення реклами на 113 опорах підприємець платить щомісяця 5355 гривень.

ФОП Скальська Ольга Василівна зареєстрована у Хмельницькому. Її основний вид діяльності — роздрібна торгівля одягом у спеціалізованих магазинах. Дозвіл на розміщення реклами передбачає її встановлення на одній опорі з платою у 121,5 гривні щомісяця.

ФОП Цимбалюк Богдан Сергійович зареєстрований у Хмельницькому в жовтні 2017 року. Основний вид діяльності — рекламні агентства. Підприємець був помічником депутата міськради від «Свободи» Олега Гунька. За розміщення реклами на 87 опорах ФОП платить 4107 гривень на місяць.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрей Кузнецов

    Одного Мэра вчипiть i ok!!!
  • Оксана Бабій Мамич

    Ніхто рекламу  не забороняв

keyboard_arrow_up