У Хмельницькому демонтують рекламу та заборонять біг-борди

У Хмельницькому демонтують рекламу та заборонять біг-борди
  • Нових дозволів на встановлення бордів не видаватимуть.

  • Також від реклами дещо почистять центр міста.

На вулицях Хмельницького поменшає реклами. Такі плани мають у міській раді. Відповідні проєкти рішень з’явилися сьогодні, 6 червня, на її сайті. Перш  за все, пропонується більше не видавати дозволи на встановлення біг-бордів.

Це пояснюється в тому числі таким чином:

— Беручи до уваги перенасиченість вулиць міста різноманітними малими архітектурними формами, в тому числі спеціальними конструкціями для розміщення зовнішньої реклами типу «біг-борд», для забезпечення дотримання вимог техніки безпеки, видимості дорожніх знаків, світлофорів, перехресть, пішохідних переходів, зупинок транспорту загального користування.

Відео дня

Крім того, хочуть демонтувати рекламу на електричних опорах на Кам’янецькій — від будинку побуту «Південний Буг» до розв’язки на Кам’янецькому переїзді. Це 18 стовпів. Серед них є той, який згадується у нашому минулому матеріалі. Там встановлені два щити з вказівником на аптеку.

Втім, на зазначеній ділянці демонтують не всю рекламу — деякі конструкції залишаться. Нагадаємо, що станом на вересень 2020 року деякі дозволи були чинними до 2023 та 2024 років. Розміщення реклами на опорах заборонене від липня 2018 року. Втім, реклама лишалася, оскільки дозволи на її розміщення все ще були чинними.

Крім того, деякі дозволи управління архітектури видавало «з нуля» або продовжувало термін дії вже після заборони. Таким чином чиновники порушували закон. Про це детальніше у матеріалах:

Тут і далі — рекламні конструкції, які підлягають демонтажу

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Олексій Кметь

    крута новина
  • Svitlana Bondaruk

    Буде гарно!👍
  • Читач35

    Заберіть ще рекламні рупори радянських часів. Вони жахливі, центр міста перетворюють на хтозна що
  • Рита Титаренко

    Тай, не тільки білборди! Подивіться на громадський транспорт! Всі вікна засліплені рекламами! Не бачиш, де виходити потрібно! Може так старі тролейбуси заклеюють, щоб, не розвалилися? Маршрутки, це зовсім, щось, потворне їздить по місту, як гроби, всі вікна заклеєні! От, хочу запитати, а хтось, ці реклами на вікнах читає? Тай, взагалі, думаю, що ніхто на реклами, що бігбордові, що на транспорті не читає! Кому це потрібно? Хіба, що бюджет міста поповнюється трохи! Кому треба вирішити якесь питання, заходять в інтернет, і все що потрібне, знаходять! А, що ці реклами псують місто, це точно! Я висловила свою думку, хтось думає інакше!

keyboard_arrow_up