Що за кіоск встановили на Проскурівській і на що витратять майже 10 мільйонів

Що за кіоск встановили на Проскурівській і на що витратять майже 10 мільйонів
  • Встановлення кіоску замовила «Агенція розвитку Хмельницького».

  • Більшу частину грошей на проєкт виділили в Європейському Союзі.

На «стометрівці» у Хмельницькому встановили кіоск туристично-інформаційного центру. Це невелике приміщення, розташоване поряд із кінотеатром Шевченка.

Монтаж кіоску ще не завершений. Зокрема, мають встановити три LED-екрани. Відкриття центру планується у квітні цього року. За інформацією системи електронних закупівель «Prozorro», на кіоск витратили 1 672 690 гривень, в тому числі:

  • Відео дня
    /li>

Встановлення кіоску — це черговий крок до реалізації проєкту створення в місті туристично-інформаційного центру. Його вартість становить 9 900 000 гривень, серед яких 9 400 000 — це внесок Європейського Союзу. Решту 500 000 гривень мала профінансувати міська рада. Втім, «Агенція розвитку Хмельницького» завдяки економії використала менш як 300 000.

Директор комунальної установи Леся Герасимчук розповіла, що в кіоску надаватимуть безкоштовні інформаційні послуги. Йдеться про консультації з приводу розташування об’єктів туризму, місць ночівлі, харчування, дозвілля, торговельних установ, транспорту.

Це стосується не лише Хмельницького, а й Хмельницької області. За словами Лесі Герасимчук, концепція проєкту полягає в гаслі «Подорожуй з Хмельницького». Це означає, що обласний центр є таким собі транзитним містом, в якому можна зупинитися перед тим, як вирушати в подорож Хмельниччиною, а потім знову до нього повернутися.

Крім того, у туристично-інформаційному центрі займатимуться поширенням рекламно-інформаційної продукції, організацією та продажем турів — організованих як центром, так і партнерами. Можна буде придбати лише подорож Хмельницьким або з Хмельницького до локацій на Хмельниччині.

У туристично-інформаційному центрі також наповнюватимуть контентом сайт, мобільний додаток та інформаційні сенсорні екрани. Таких у місті буде 13, їх планують встановити цього року.

Серед функцій туристично-інформаційного центру також є продаж сувенірів, координація громадської спілки «Асоціація гостинності міста Хмельницького» та інших ключових гравців туристичного ринку. Крім того, там займатимуться організацією й проведенням семінарів, тренінгів, презентацій для учасників ринку туристичних послуг.

За словами Лесі Герасимчук, на сесію міської ради зараз готують проєкт рішення, яким передбачається створення комунального підприємства «Хмельницький туристично-інформаційний центр».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Віталій Українець

    Запахло якоюсь сектою!
  • Iurii Mikhailovich

    КоСим рулить з розпилом грошей!
  • Srh Mrk

    Все рушиться,заводи по плитах розбирають, а вони туристично-інформаційні центри за 1.6 млн будують
  • Галина Пархомець

    Дальні Гречани ні дороги ні світла
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) Від читача 13:55 Ефективність вітамінів у лікуванні опущених ясен 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled 17:33 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up