Скасували закупівлю для “Пакунка малюка”: скільки бебі-боксів залишилося для хмельницьких матусь

Скасували закупівлю для “Пакунка малюка”: скільки бебі-боксів залишилося для хмельницьких матусь
  • Минулого місяця Антимонопольний комітет України скасував процедуру закупівлі одноразової допомоги “Пакунок малюка”.
  • Батькам, які залишаться без одноразової допомоги, обіцяють грошову альтернативу.
  • Що про це кажуть в міському перинатальному центрі і скільки бебі-боксів залишилося для хмельницьких матусь?

У вересні 2018 року в Україні стартував проєкт “Пакунок малюка”. Розробили його із метою надання підтримки від держави для немовлят. До пакунку входить набір речей. Експертну підтримку для проєкту надало Міністерство охорони здоров’я України. 

У переліку речей так званого бебі-боксу є десятки позицій. На початку їх було 25. Згодом кількість збільшилася до 38. Зовні пакунок малюка має вигляд коробки-колиски, розмір - 43 х 70 х 27 сантиметрів. Всередині - засоби гігієни для жінки та дитини, розвиваючі іграшки для малюка та дитячий одяг у розмірах. Детальніше про вміст бебі-бокса ми вже писали раніше. 

У деяких регіонах України бебі-боксів уже немає

Наприкінці червня цього року Міністерство соціальної політики України повідомило: “Прийнято рішення відмінити процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги „Пакунок малюка”. Рішення прийняв Антимонопольний комітет України за результатом розгляду скарг учасників закупівлі. Чому так сталося, розповіли в сюжеті ТСН. 

Відео дня

Загалом на придбання речей для наповнення бебі-боксу з державного бюджету виділяють мільярд 200 мільйонів гривень. Освоїти ці кошти викликалося 13 учасників, а до тендеру допустили лише 4. Ті, кому відмовили, пішли зі скаргою до Антимонопольного комітету. В результаті - закупівлю скасували. Тож забезпечувати малюків продовжують тими пакунками, що залишилися в перинатальних центрах. 

Так, у деяких регіонах України бебі-бокси вже не отримують. Наприклад, в Луцькому пологовому будинку. Про це повідомляє Суспільне Волинь. 

Для тих, хто залишився без бебі-бокса, Міністерством соціальної політики України розроблено проєкт урядового рішення, яким передбачається запровадити виплату грошової компенсації. Розмір якої сягатиме загальної вартості “Пакунка малюка”. Раніше в Хмельницькому міському перинатальному центрі повідомляли, що наповнення оновленого бебі-бокса сягає 4 325 гривень 88 копійок. 

Що кажуть в Хмельницькому міському перинатальному центрі

Ми запитали в міському перинатальному центрі, що на Хотовицького, скільки пакунків залишилося для хмельничан та чи є вони взагалі. Завідувач відділення сумісного перебування матері та дитини Хмельницького міського перинатального центру Лілія Костьолко каже, бебі-бокси в закладі ще є. Щоправда, вистачать їх максимум до жовтня. 

Лілія Костьолко каже, від початку запровадження проєкту бебі-бокси отримали 4 546 хмельницьких матусь. Наразі їх залишилося 600. Отримає їх стільки ж жінок. А от про грошову компенсацію в закладі ще не чули. Поки тут планують роздавати пакунки новоспеченим батькам і чекати на розпорядження уряду задля подальших дій. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Валерий Антощук

    "Чергове покращення". Вичавлюють з людей останні соки.(((
  • Костя

    Дійсно краще бебібокси. Пам'ять, що міська влада піклується за дітей від народження . І вміст бебібокса ДУЖЕ вдало підібраний. Вистачає до року.
  • Юлия Продан

    Як на мене, то краще бебі бокс, ніж кошти.
  • Irina Bigun

    Шкода!Мені бебі бокс сподобався.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up