Таємне стало явним: хто займався облаштуванням бульвару на Свободи

Таємне стало явним: хто займався облаштуванням бульвару на Свободи
Колаж vsim.ua
  • Одним із тих, хто облаштовував відпочинкову зону в Хмельницькому, був прокурором.

  • Його звинувачували у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Наприкінці січня цього року ми розповідали вам про облаштування відпочинкової зони на Свободи. На цій вулиці є широка ділянка між Шевченка та Проскурівською. Між проїжджими частинами там є територія, де зробили бульвар. Пішохідну доріжку встелили плиткою, встановили нові лавки, ліхтарі та урни. Фоторепортаж з цієї зони відпочинку можна переглянути за посиланням.

Зазвичай такі роботи виконують коштом міського бюджету. Але не цього разу. Міський голова Олександр Симчишин написав у своєму Facebook, що облаштування зробили не за бюджетні гроші. Начальник відділу благоустрою департаменту інфраструктури Тетяна Циб тоді повідомила журналістам vsim.ua, що її відділ цим не займався, а роботи виконали коштом благодійників.

Заступник міського голови Василь Новачок розповів, що облаштуванням займалося управління архітектури. Виконувач обов’язки начальника управління архітектури Максим Дружинін сказав журналістам vsim.ua, що не знає, хто цим займався. Його управління лише розробляло концепцію та зовнішній вигляд бульвару. Головний спеціаліст зі зв’язків зі ЗМІ Ольга Саліпа розповіла, що роботи фінансували підприємці міста. Вони ж і найняли підрядників.

Відео дня

Аби з’ясувати, хто ж займався облаштуванням бульвару, ми подали запит до міської ради. Вчора, 19 березня, ми отримали відповідь, у якій йдеться, що фінансували та виконували роботи з облаштування бульвару приватна особа — Сус Дмитро Миколайович, а також дві фірми — приватне підприємство «Назар» та ТОВ «Будівельна група „Авіла“». Розповідаємо, що про них відомо.

Сус Дмитро Миколайович

До квітня 2017 року Дмитро Сус працював старшим слідчим в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України. Станом на березень 2018 року він мешкав у Хмельницькому. Про це йдеться у його декларації, розміщеній на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Вже після звільнення з посади, у листопаді 2017 року, «Українська правда» записала з Дмитром Сусом інтерв’ю. За інформацією видання, Дмитро Сус «засвітився» у багатьох скандалах в Генеральній прокуратурі, які відбулися після Євромайдану. Так, він був слідчим у справі щодо компанії «Нафтогазвидобування», де зіштовхнулися інтереси тодішнього президента Петра Порошенка та олігарха Ріната Ахметова. Також Дмитро Сус був учасником конфлікту між колишніми заступниками генерального прокурора та Віктором Шокіним. Він розгорівся довкола справи «діамантових прокурорів».

У ще один скандал Дмитро Сус потрапив влітку 2016 року. Тоді тривав конфлікт між Генеральною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро. Дмитро Сус був на чолі слідчо-оперативної групи, яка прийшла з обшуком до НАБУ. Тим часом за самим прокурором стежили працівники бюро, що зрештою спричинило сутичку між оперативниками двох відомств.

Восени 2016 року стало відомо, що Дмитро Сус не повідомив про наявність у нього авто «Audi Q7», яке записане на його бабусю. Машина на той час коштувала понад 900 тисяч гривень. Черед це Дмитра Суса перевели на нижчу посаду, а згодом звільнили. Навесні 2017 року його затримали в аеропорту «Бориспіль» за підозрою в заволодінні чужим майном у великих розмірах.

Станом на осінь 2017 року Дмитро Сус перебував під домашнім арештом у Хмельницькому. Влітку 2020 року слідство щодо колишнього прокурора тривало. Про це повідомило видання «Судовий репортер». Його звинувачували у заволодінні майном і грошима, вилученими при обшуку в гральних закладах (частини 3 та 4 статті 191 Кримінального кодексу), а також неправдивому декларуванні (стаття 366-1).

Останнє рішення щодо кримінального провадження датується 27 жовтня 2020 року. В документі йдеться, що Вищий антикорупційний суд дозволив допитати одного зі свідків у справі дистанційно. Зараз Дмитро Сус займається торгівлею криптовалютою та веде свою сторінку у Facebook, де розмістив спільне фото з міським головою Хмельницького Олександром Симчишиним.

Возможно, это изображение (2 людини та людей посміхаються)
Фото за сторінки Дмитра Суса у Facebook

За інформацією сервісу YouControl, Дмитро Сус у минулому був засновником ТОВ «Монблан Рітейл». Зараз його дружина, Альона Сус, є кінцевим власником та засновником цієї юридичної особи. Зареєстрована фірма у приміщенні ТРЦ «MontBlanc», що на вулиці Бандери, 2/1А.

Приватне підприємство «Назар»

Фірма зареєстрована у Хмельницькому в січні 1997 року. Основним видом діяльності є будівництво житлових і нежитлових будівель. Керує фірмою Василь Ревуцький, а засновникам й кінцевими контролерами є Віра Безкоровальна та Вадим Боглачов. У власності підприємства є ТЦ «Агора», а в користуванні — три земельних ділянки комунальної власності.

ТОВ «Будівельна група „Авіла“»

Фірма зареєстрована у Хмельницькому в червні 2016 року. Основним видом діяльності є будівництво житлових і нежитлових будівель. Керівником товариства є Андрій Морозюк, а засновниками — Олександр Семенюк та ТОВ «Компанія з управління активами „Актив“». У власності фірма має будинок в Житомирі.

Олександр Семенюк зараз є депутатом Хмельницької міської ради. Він здобув перемогу на останніх місцевих виборах та представляє партію «Слуга народу». Олександр Семенюк також є керівником ряду інших фірм, а саме:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Наташа Кармалита

    Дуже цікаво, якщо це правда, то чого фотограф був п'яний, а якщо це правда, то класно, до Семчишина наше місто нікому не було потрібне!!!
  • Інна Куровська

    Якісь як приклеїні...😆
  • Андрій Гулеватий

    Шкода, що до відпочинкової зони замість зеленого газону входить суцільна багнюка

    Lucy Dzi reply Андрій Гулеватий

    так! сумно!..  якби б ще між деревами хоч рядком насадили б кущів, щоб ту грязюку - і влітку пилюку - хоч якось зупиняти... то  ще б якось виглядало.. Складно назвати такий гарний тротуар між двома проїзжими частинами з активним рухом транспорту "зоною відпочинку"... (
  • Шевчук Оксана

    Якщо у вас перевірена інформація, чому ж не напишете все чітко і ясно?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up