У Хмельницькому за 2,4 мільйона зроблять майданчики для піщано-соляної суміші

У Хмельницькому за 2,4 мільйона зроблять майданчики для піщано-соляної суміші
Ілюстративне фото
  • На вулицях міста облаштують майданчики з контейнерами.

  • У них взимку засипатимуть суміш, з них же посипатимуть дороги.

  • Один майданчик попередньо обійдеться приблизно у 15 800 гривень.

На хмельницьких вулицях з’являться майданчики з контейнерами для зберігання піщо-соляної суміші в зимовий період. На це планують витратити понад 2,4 мільйона гривень, включаючи податки. Майданчиків має бути 153, відповідно, кожен обійдеться орієнтовно у 15 800 гривень разом з контейнером. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro». Замовником робіт з облаштування майданчиків є комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг Хмельницької міськради.

Оприлюднене технічне завдання передбачає, що у кожному місці розташування майданчика потрібно буде викопати котлован глибиною до 25 сантиметрів, встановити бортові камені та укласти тротуарну плитку. Площа кожного майданчика складатиме понад 5 квадратних метрів. Контейнери матимуть місткість 150 літрів.

Фірму, яка облаштує майданчики, попередньо планують визначити завтра, 6 вересня. Вона має впоратися до кінця листопада цього року.

Відео дня

Крім того, КП БРЕД замовило 200 тонн солі для посипання доріг. Її оцінили в 1,56 мільйона гривень, включаючи податки, тобто по 7800 гривень за тонну. Постачальника ще шукають, але відомо, що фірма має надати товар до кінця жовтня.

Додамо, що минулого місяця «Хмельницький облавтодор» уклав договір на постачання солі з ціною у 5550 гривень за тонну. Договір уклали з ТОВ «Євразійська торговельна група». Загальна його сума склала майже 16,7 мільйона гривень.

Тим часом КП БРЕД також оголошувало закупівлю піску. 1500 тонн оцінили у 750 тисяч гривень. За одну тонну таким чином виходило 500 гривень. Однак сьогодні, 5 вересня, процедуру вирішили скасувати, вказавши причину «неправильно визначений предмет закупівлі».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Читач29

    Однозначно  викопати    котлован на 0, 25 сантиметрів     і встановити  майданчики для піщано-соляної суміші потрібно.  Так тримати! Молодці. Семчишин найкращий мер !
  • Ylia Vlasuk

    Чому до війни не облаштовували такі майданчики?Знову треба гроші кудись списати,а на дрони нехай народ скидається!
  • Юрій Савіцький

    Ганьба.
  • Сергей Пенкаль

    Чому так дешево

keyboard_arrow_up