У Кам’янці комунальне підприємство придбало пальне за завищеною ціною — прокуратура (ОНОВЛЕНО)

У Кам’янці комунальне підприємство придбало пальне за завищеною ціною — прокуратура (ОНОВЛЕНО)
Ілюстративне фото
  • Придбали 15,6 тисячі літрів за 340 тисяч гривень.

  • Згодом кількість пального зменшили, а ціну залишили тією ж.

  • Тим ринкова вартість бензину та дизпалива знизилася.

У грудні 2019 року одне з комунальних підприємств Кам’янця-Подільського провело тендер на закупівлю 15 800 літрів пального. Бензин та дизельне паливо обійшлися у 340 тисяч гривень. Після укладення основного договору замовник та постачальник уклали додаткові. Вони зменшили обсяг пального на понад 2000 тисячі літрів. При цьому загальну вартість залишили незмінною. Про це сьогодні, 2 серпня, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Цією закупівлею зацікавилася Кам’янець-Подільська місцева прокуратура. Згідно з повідомленням, додаткові угоди укладали всупереч закону та з порушенням умов закупівлі. За інформацією Торгово-промислової палати Хмельницької області, за час між укладенням основної та додаткових угод ринкова вартість пального знизилася. Прокуратура звернулася до суду для визнання додаткових угод недійсними.

За даними реєстру судових рішень, підозрілий тендер проводило комунальне підприємство «Управлінська компанія „Добробут“». Саме воно вказане в ухвалі Господарського суду Хмельницької області від 25 липня 2019 року. Цим рішенням суд прийняв до розгляду позов прокуратури з вимогою скасування додаткових угод до тендеру.

Відео дня

За даними системи електронних закупівель ProZorro, підприємство замовило пальне 28 грудня 2018 року. Запропонували за нього 486,5 тисячі гривень. Участь у тендері взяли п’ять фірм. Найкращу ціну запропонувало ТОВ «Магістраль-газ». Вона лише на 1,18 гривні відрізнялася від ціни найближчого конкурента фірми. Саме з ТОВ «Магістраль-газ» уклали договір на постачання пального.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up