Уряд заборонив містам тримати гроші на депозитах. Що робитимуть з грошима у Хмельницькому

Уряд заборонив містам тримати гроші на депозитах. Що робитимуть з грошима у Хмельницькому
  • Вже три роки міська влада тримає мільйони на депозиті в банку. 
  • З 2015 на відсотках вдалося заробити більше 50 мільйонів гривень. 
  • Проте уряд вже заборонив тримати вільні кошти на депозитних рахунках. 
  • Що ж робитимуть із відкритим рахунком в "Укргазбанку" у Хмельницькому?

Ще у 2015 році невикористані кошти з міського бюджету поклали на депозит в "Укргазбанк". Тоді на банківський рахунок потрапив 131 мільйон гривень. І хоча у бік влади лунало чимало критики, проте в міській раді переконували, що це дозволить місту заробити на відсотках додаткові кошти. 

У жовтні 2018 на депозиті лежало 155 мільйонів гривень. Частину грошей зняли наприкінці року, коли потрібно було платити за акти виконаних робіт на конкретні заходи. Зараз на депозитному рахунку залишилося 65 мільйонів.

Вчора, 23 січня, уряд прийняв рішення заборонити містам розміщувати тимчасово вільні кошти на депозитах. Про це пише "Українська правда". Заборону аргументували тим, що кошти з депозитних рахунків не працюють на мешканців місцевих громад, а просто накопичуються і залежуються у банку. 

Відео дня

Журналісти vsim.ua дізналися у заступника міського голови Андрія Бондаренка, куди підуть гроші з депозиту, якщо їх все таки доведеться зняти. 

- Кошти, які лежать на депозиті, передбачені в місцевому бюджеті на видатки і чекають виконання робіт та відповідної проплати за актами виконаних робіт. Якщо доведеться знімати, то вони просто будуть висіти на казначейському рахунку без користі для міста. А у минулому році на депозиті нам вдалося заробити 12,8 мільйона гривень, - пояснив Андрій Бондаренко. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up