Чому Хмельницький взяв кредит на мільйони, якщо має гроші на депозиті?

Чому Хмельницький взяв кредит на мільйони, якщо має гроші на депозиті?
Фото ілюстративне. pixabay.com
  • Ще у 2015 році невикористані гроші з міського гаманця поклали в банк під відсотки.
  • Мільйони досі на депозиті. Їх регулярно використовують.
  • При наявному депозиті міськрада вирішила взяти кредит.
  • Чому так, що з депозитом і скільки на ньому заробило місто?

Вільні лишки - так у березні 2015-ого в міській раді Хмельницького описали невикористані 131 мільйон гривень з бюджету. Надумали покласти гроші в державні банки на депозит. Тоді в сторону мерії лунало чимало критики. Мовляв, в місті багато проблем, на вирішення яких потрібні кошти. Аргумент влади у відповідь - депозит принесе додатковий дохід в бюджет. Називали цифру у 20% річних або 60 тисяч гривень на день, які отримуватиме  Хмельницький.

Згадали противники такого ходу влади про депозит, коли дізналися про кредит, який взяв Хмельницький. 6,5 мільйонів євро (або 212 мільйонів гривень відповідно до курсу НБУ на 2 жовтня) місту надасть Європейський інвестиційний банк. Ці гроші мають піти на заміну вікон та утеплення медичних та інших закладів соціальної сфери міста.

“Навіщо брати кредит, якщо є гроші на депозиті?”, - із таким питанням звернувся читач до редакції vsim.ua. Відповідь на нього ми дізналися в заступника міського голови Хмельницького Андрія Бондаренка. Також чиновник розповів як використовують депозит і скільки на ньому заробили.

Відео дня
  • Кожного місяця ми докладаємо гроші до депозиту або знімаємо їх звідти. Якщо є необхідність виплати заробітної плати і коштів не вистачає, то ми знімаємо. Потім протягом місяця, якщо є надходження, ми додаємо. На сьогоднішній день в нас на рахунку 155 мільйонів гривень. Загалом, на депозиті постійно є від 140 до 155 мільйонів. На відсотках міський бюджет заробив 10 мільйонів 185 тисяч. Коли надходять якісь кошти і щоб вони не бовталися “мертвим грузом”, вони відправляються на депозит, - каже Андрій Бондаренко. - Кредит і депозитом абсолютно не пов’язані. Їх не можна путати. Кредит - це додаткові кошти, які залучаються в місто і їх потім потрібно буде віддавати. А депозит це то, що вже розплановано і передбачено на конкретні заходи й додатки. Поки немає потреби їх фінансування, ці кошти лежать на депозиті. Цілком ймовірно, що наприкінці року ці кошти будуть повністю зняті, коли прийдуть акти виконаних робіт і потрібно буде за них платити.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up