В "Хмельницькводоканалі" розповіли, коли може зрости вартість холодної води

В "Хмельницькводоканалі" розповіли, коли може зрости вартість холодної води
  • "Хмельницькводоканал" вирішив підняти тарифи на холодне водопостачання та водовідведення. 
  • Свої пропозиції та новий розрахунок підприємство вже подало до НКРЕКП. 
  • З січня наступного року вартість води і стоків може піднятись. 

На початку серпня "Хмельницькводоканал" на офіційному сайті повідомив про намір переглянути тарифи на водопостачання та водовідведення. Таке рішення аргументували тим, що періодично дорожчає електроенергія, паливно-мастильні матеріали та опалення.

Свої розрахунки підприємство надіслало до Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Як з'ясувалось, вартість одного кубометра води та відведення одного кубометра стоків може зрости більше ніж на 1 гривню. Останній раз тарифи піднімали 12 травня цього року. Планується, що вартість води збільшиться з нового року. 

з 12 травня 2017 року (діє зараз) з 1 січня 2018 року (планують підняти)
Приватні будинки:
водопостачання - 6,49 гривень водопостачання - 7,57 гривень
водовідведення - 6,58 гривень водовідведення - 7,64 гривень
Багатоповерхівки:
водопостачання - 7,07 гривень водопостачання - 8,23 гривень
водовідведення - 6,84 гривень водовідведення - 8,10 гривень

У "Хмельницькводоканалі" пояснюють, що НКРЕКП може і не прийняти пропозицію підприємства та встановити менший тариф. Загалом процедура розгляду можливої зміни вартості триватиме більше 3 місяців. Комунальники пояснили процедуру. 

Відео дня

- На початку серпня ми виставили на сайті повідомлення про те, що хочемо підняти тарифи. Дали можливість людям надіслати нам свої зауваження і пропозиції. У понеділок, 20 серпня, ми надішлемо в НКРЕКП протокол щодо цього. Потім Нацкомісія має 30 днів на опрацювання. Після цього має опублікувати на своєму сайті оголошення про проведення засідання по питанню підняття тарифів. Далі йтиме відкрите обговорення і саме прийняття рішення, яке вступить в силу після публікації в Урядовому кур'єрі, - розповіли vsim.ua в планово-економічному відділі МКП "Хмельницькводоканал". 

Кажуть, що загалом процедура займе більше 3,5 місяців. Саме тому розпочали її у серпні, аби вже з січня 2018 року нові тарифи вступили в дію. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Pavel Kondrashov

    И это будет продолжаться до бесконечности, пока их не остановить физически.

    Анна Островська reply Pavel Kondrashov

    а це що обовязково треба щороку піднімати тарифи?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up