В Україні заборонять примусово стягувати заборгованість за комуналку

В Україні заборонять примусово стягувати заборгованість за комуналку
Фото ілюстративне

Заборона буде діяти до завершення воєнного стану в Україні.

Верховна Рада заборонила на період воєнного стану примусово стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги. Відповідний законопроєкт прийняли сьогодні, 18 липня, у першому читанні. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Раніше ця норма стосувалась лише підприємств оборонно-промислового комплексу, органів військового управління, військових частин, вишів, ЗСУ.

Також українцям не нараховуватимуть оплату за комуналку, якщо споживача немає вдома понад 30 днів. Однак свою відсутність доведеться підтвердити відповідним документом.

Відео дня

Ми вже повідомляли, що заборгованість мешканців Хмельниччини лише за газ станом на 22 червня складала 530 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Хмельницькводоканал склав рейтинг ТОП-10 будинків у Хмельницькому, мешканці яких назбирали найбільше боргів за воду. У список потрапили адреси з різних мікрорайонів міста. Загальний борг лише з десяти цих будинків перевищив 3 мільйони гривень. А лідирує багатоповерхівка на Львівському шосе. Мешканці будинку винні за воду більше півмільйона гривень. Замикає десятку багатоповерхівка на Гречанах. Жителі 225 квартир з будинку заборгували майже 300 тисяч гривень. Повний список читайте в матеріалі Топ-10 будинків в Хмельницькому, які найбільше заборгували за воду

Подібний рейтинг склали й для підприємств Хмельницького. У списку лише 21 підприємство. Однак, загальна заборгованість їх складає понад 4 мільйонів гривень з водопостачання та майже 2 мільйони — з водовідведення. Подивитися хто та скільки заборгував можна в матеріалі Рейтинг боржників: підприємства Хмельницького, які найбільше заборгували за воду

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up