Відтепер в Україні за несвоєчасну оплату комуналки нараховуватимуть пеню

Відтепер в Україні за несвоєчасну оплату комуналки нараховуватимуть пеню
5.ua
  • Набув чинності новий закон про житлово-комунальні послуги.
  • У випадку, якщо споживач не оплатив комунальні послуги до 20 числа поточного місяця —  буде нарахована пеня.

З 1-го травня набуває чинності закон про ЖКГ прийнятий ще в кінці 2017 року. Відповідно до нього, починаючи з 20 травня, усі ті, хто не встигне сплатити за комуналку, будуть отримувати пеню. Її розмір становитиме 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу. Нараховувати пеню починають з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги.

"Пеню не нараховуватимуть, якщо держава затримала виплату субсидій або роботодавець не платить зарплату і людина зможе це довести, а також якщо мешканець не проживав у будинку. Якщо протягом 30 днів з дня отримання споживачем попередження від виконавця не погасити у повному обсязі заборгованість за спожиті комунальні послуги, постачальник послуг (крім газу та електроенергії) має право обмежити або припинити надання послуг боржникам".

Відповідно до закону, електрику і газ постачатимуть виключно за індивідуальними договорами. Щодо решти послуг користувачі зможуть самі обирати та укладати індивідуальні чи колективні договори із постачальником. Починаючи з 1 травня 2019 року їм на це дається рік.

Відео дня

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Rimma Shamisova

    А якщо людина отримує пенсію після 20-го числа!? І друге питання: можливо, у разі неякісного надання послуг, нехай пеню платить компанія
  • Evgen Grabovsky

    Нічого страшного, ЗЕ всерівно комуналку відмінить, а пенсії почне платити у доларах.
  • Софія Оліферчук

    Ще відповідну зарплату давали , щоб можна було вчасно заплатити комунальні платежі,одіти і взути і прогодувати дитину,а тоді закони встановлювати

    Андрій Бурбас reply Софія Оліферчук

    Софія Оліферчук, для відповідної зарплатні потрібна відповідна кваліфікація, або продуктивність праці.
  • Oksana Tsishkovska

    Нічого скоро ЗЕ з  Беней прийде і все буде ЗЕшібісь!

    Nadya Tekluk reply Oksana Tsishkovska

    это вам лично Зеленский поведал?)))

    Izabel Adam reply Oksana Tsishkovska

    Oksana Tsishkovska час покаже .

    Oksana Tsishkovska reply Oksana Tsishkovska

    Izabel Adam ні це 78% нагадало на виборах

    Izabel Adam reply Oksana Tsishkovska

    Oksana Tsishkovska Це Ванга нагадала ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up