Випив - за кермо не сідай. Як працює і скільки коштує послуга "Тверезий водій" у Хмельницькому

Випив - за кермо не сідай. Як працює і скільки коштує послуга "Тверезий водій" у Хмельницькому
  • Щодня хмельницькі патрульні оформляють в середньому три протоколи за нетверезе водіння.
  • За поліцейською статистикою, кожна 10 ДТП стається за участю п'яного водія.   
  • Розповідаємо про те, як за допомогою служби таксі замовити водія для вашого автомобіля, якщо ви все таки вирішили випити.

Кермування у нетверезому стані створює небезпеку для всіх учасників дорожнього руху — водіїв, пасажирів, пішоходів. За інформацією патрульної поліції у Хмельницькій області, на території України за перші сім місяців поточного року складено 56 241 адміністративний протокол за статтею 130 КУпАП, з них 629 — на Хмельниччині.

Про ситуацію з п’яними водіями на вулицях Хмельницького журналісти vsim.ua запитали речника патрульної поліції області Романа Мартинюка:

— Якщо оцінювати ситуацію по містах України, то у нас через нетверезих водіїв стається небагато аварій і, як показує статистика, з кожним роком все менше. Ми виявляємо нетверезих водіїв до того, як вони здійснять ДТП. Тут велика допомога від населення, яке нас інформує, та громадських організацій, які рейди проводять, - каже речник.

Відео дня

Але що ж робити відповідальному водієві, якщо він випив спиртного, а поряд немає людини, яка може сісти за кермо? На допомогу йому приїде “тверезий водій”. Це послуга, яка надається службами таксі. І доступна вона майже в кожній службі таксі Хмельницького. Суть її полягає у тому, що диспетчер відправляє до клієнта водія, якого також називають драйвером. Він сідає за кермо та переганяє автомобіль у вказане місце.

Коштує послуга зазвичай дорожче, ніж звичайна поїздка в таксі. Журналісти vsim.ua поцікавилися в операторів служб таксі міста, у скільки обійдеться “тверезий водій”. Цю послугу надають усі таксі, з якими вдалося зв’язатися. Усі оператори повідомили, що перевезення здійснюється за потрійним тарифом звичайного виклику таксі.

Для порівняння було обрано маршрут «Либідь-Плаза» — «Залізничний вокзал». Оператори називали лише приблизну вартість поїздки, але деякі не назвали її взагалі. Сума коливається від 100—120 гривень у таксі «LowCost», до 150 гривень у «Козацького» та «Малини». Вартість послуги у інших операторів вартує близько 120 гривень.

Про особливості надання послуги розповіли у «Жіночому таксі». “Тверезих водіїв” насправді два. На виклик до клієнта виїжджає два кермувальника, один з яких бере керування автомобілем клієнта, тим часом як автівка служби таксі супроводжує їх протягом усієї поїздки.

Довідка.

Стаття 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає штраф від 102 00 до 40 800 гривень, а також позбавлення права керування транспортним засобом від одного до десяти років.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alexander Podolski

    Я не п'ю... 😉
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up