Військовим у грудні підвищать виплати: деталі

Військовим у грудні підвищать виплати: деталі

Дізнавайтесь на скільки збільшать фінансування для захисників. 

У грудні українські військові отримають збільшене грошове забезпечення. Про це повідомила заступниця очільника Міністерства оборони України Ганна Маляр під час брифінгу. Вона розповіла, що вже цього місяця українські військові отримають на 37% більше, аніж було в листопаді. Виплати збільшаться завдяки низці додаткових нарахувань.

За словами представниці Міноборони, формально держава виплатила 60% від загального обсягу щомісячного грошового забезпечення (посадовий оклад, виплати за звання та вислугу років тощо).

Загалом це найменша за обсягом позиція у структурі грошового забезпечення. Проте в грудні ситуація зміниться, адже наприкінці року відбудеться низка додаткових нарахувань.

Відео дня

— Всі виплати проходять за статтею — щомісячне грошове забезпечення. Тому у грудні за цією позицією буде виплачено воїнам майже на 37% більше, ніж було в листопаді, — пояснила Ганна Маляр.

Станом на 14 грудня Міністерство оборони вже профінансувало 100% додаткової виплати за безпосередню участь у бойових діях (100 тисяч гривень) та 100% додаткової виплати за службу під час воєнного стану (30 тисяч гривень).

Загалом цьогоріч відомство профінансувало майже у 10 разів більше коштів на грошове забезпечення та додаткові виплати військовим, ніж було торік.

Нагадаємо, в Україні продовжили термін дії воєнного стану та загальної мобілізації ще на на 90 днів — до 19 лютого 2023 року. Детальніше про це читайте за посиланням

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up