Оновлення на мільйони гривень. Що запланували у хмельницькому спортивному ліцеї

Оновлення на мільйони гривень. Що запланували у хмельницькому спортивному ліцеї
Візуалізація проєкту. Тут і далі — зображення зі сторінки Олександра Симчишина у Facebook
  • Замість санаторної школи на Чорновола у вересні цього року відкрився спортивний ліцей.

  • Тут вже навчаються понад 200 учнів.

  • Спортивну базу ліцею планують оновити.

  • Ми дізналися, що саме збираються робити та у скільки це може обійтися.

Єдиний на Хмельниччині спортивний ліцей розташований в обласному центрі на Чорновола. Раніше тут була санаторна школа-інтернат. Там навчалися та оздоровлювалися діти з серцево-судинними захворюваннями та цукровим діабетом.

Перетворити санітарну школу на ліцей вирішили депутати міської ради на сесії у квітні цього року. Таке рішення прийняли, оскільки з законодавства виключили поняття «санаторна школа». Після офіційного створення у спортивний ліцей почали набирати учнів. Охочі навчатися повинні закінчити 6 клас та пройти конкурс, що включав перевірку фізичної підготовки.

Крім того, на ліцей виділили 4,27 мільйона гривень з міського бюджету. Ця сума включає зарплати працівників, харчування, комунальні послуги, обладнання, матеріали й медикаменти та оплату послуг. Зараз у ліцеї навчається 201 учень.

Відео дня

Загалом процес підготовки у ліцеї протягом дня можна описати так: спортивні заняття за обраним напрямом, потім звичайне навчання, як у школі, потім знову спортивні заняття. Більше про навчання у ліцеї можна дізнатися з окремого матеріалу.

Спортивна база ліцею потребує значного оновлення. Так вважає міський голова Олександр Симчишин. Наразі триває виготовлення проєкту:

— Спортивний ліцей має попит, маємо зараз понад 200 учнів. Та база, яка наразі є, не відповідає тому, що ми хочемо бачити. Ми запроєктували там капітальний ремонт спортивної зали для зальних видів спорту, і вуличних об’єктів теж, баскетбол, волейбол, кроси, і найголовнішою родзинкою є манеж. Ми хочемо там побудувати футбольне поле зі штучним покриттям, але манежного формату, аби воно було накрите, і аби можна було за будь-яких погодних умов, за будь-якої температури там тренуватися, проводити змагання на відкритому повітрі, а не в залах, — розповів Олександр Симчишин у коментарі журналістам vsim.ua.

За словами міського голови, на манежі тренуватимуться учні спортивного ліцею, дитячо-юнацької спортивної школи №1 та футбольного клубу «Поділля». Разом з тим він зазначив, що зараз у пріоритеті будівництво Палацу спорту та реконструкція стадіону в ДЮСШ №1. Після реалізації цих проєктів візьмуться за спортивний ліцей.

Оскільки проєктно-кошторисна документація ще виготовляється, точна вартість робіт наразі невідома. Олександр Симчишин припускає, що це обійдеться приблизно у 20 мільйонів гривень. Він також розраховує на державне фінансування через програми міністерства молоді та спорту.

Нагадаємо, що в ДЮСШ №1 запланована реконструкція футбольного поля. На це вже виділили 3 мільйони гривень з міського бюджету, а загальна вартість проєкту складає понад 21 мільйон. За ці гроші планується повністю оновити футбольне поле. Залишаться лише два нових спортивних майданчики, відкриті раніше.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up