Жителі Хмельниччини, які постраждали від вибухів, можуть отримати до 200 тисяч компенсації через “Дію”

Жителі Хмельниччини, які постраждали від вибухів, можуть отримати до 200 тисяч компенсації через “Дію”
Тут і далі фото з сайту Хмельницької обласної ради

Розповідаємо, як подати заявку на відновлення пошкодженого від обстрілів майна, куди нарахують кошти та за скільки часу їх потрібно використати. 

В ніч на суботу, 13 травня, росіяни вдарили 4-ма “шахедами” по військовому об’єкту в Грузевиці Чорноострівської громади. Від потужних вибухів постраждали Хмельницький, Олешин, Іванківці, Малашівці, Шаровечка, але найбільше пошкоджень у мікрорайоні Гречани, є незначні пошкодження в Центрі. Поранення отримали більше 30 людей. 

Вибуховою хвилею в прилеглих селах в обласному центрі пошкодило тисячі будинків, багатоповерхівок і приватних, велика частина навчальних закладів, об’єктів культури, адмінбудівель, комерційних і промислових підприємств. Ступінь пошкодження – різна. В основному — це дахи, стелі, стіни, балкони, вікна.

Відео дня

Для мешканців, які постраждали від вибухів, можливі такі варіанти допомоги:

Більше про кожен з них можна дізнатися з окремого матеріалу. В Хмельницькій обласній раді розповідають, що максимальна сума компенсації через єВідновлення у Дії становить 200 тисяч гривень. Пояснюємо як подати заявку та використати кошти. 

Як отримати гроші через єВідновлення

Для отримання грошової компенсації по пошкодженому або зруйнованому житлу мешканцям слід відправити заяву про отримання виплати в застосунку Дія у програмі “єВідновлення”. Максимальна сума, яку можуть отримати жителі, становить 200 тисяч гривень.

Як нараховують кошти

Кошти нараховуються, якщо житло:

На що можна витратити виплату — на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми єВідновлення.

Як отримати допомогу

— Далі з вами зв’яжеться спеціальна комісія, щоб домовитись про огляд житла. Це потрібно, щоб встановити збитки та розрахувати суму виплат. Після огляду Дія сповістить про рішення комісії. Гроші будуть зараховані на картку єВідновлення, — додають в облраді. 

Витратити ці гроші можна протягом 12 місяців. У випадку виникнення проблемних питань зверніться до спеціаліста для отримання необхідної юридичної допомоги та консультації: 0 (68) 211 86 44.

Нагадаємо, поліцейські зафіксували пошкоджені об’єкти. Станом на 15 травня їх було стільки:

Фіксація пошкоджень правоохоронцями досі триває.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up