Житло для переселенців за 344 мільйони. Деталі проєкту

Житло для переселенців за 344 мільйони. Деталі проєкту
Ілюстративне фото
  • Нерухомість для ВПО запланувати розмістити на вулиці Озерній.

  • Попередньо йдеться про три будинки.

У Хмельницькому планують збудувати житло для переселенців. Попередньо йдеться про три будинки, гроші на зведення яких виділить Європейський Союз. Кошти надійдуть як грант, тобто повертати їх не потрібно буде. Наразі озвучується сума у 8,4 мільйона євро, або ж понад 344 мільйони гривень за теперішнім курсом НБУ.

Раніше у міськраді розповідали, що будинки розташують на окремій ділянці між Хмельницьким та Олешином. Однак днями на сайті міськради з’явилися проєкти рішень, у яких йдеться про інше місце — вулиця Озерна, 6/2-Г. Заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук пояснив журналісту vsim.ua, що місце будівництва вирішили змінити, адже обсяг фінансування дозволив підібрати ділянку меншої площі.

Скріншот з сайту kadastr.live

Згідно з умовами проєкту, місто зі свого боку зобов’язане підвести до місця будівництва комунікації. За словами Миколи Ваврищук, до ділянки на вулиці Озерній майже всі вони підведені.

Відео дня

Щодо кількості будинків, то попередньо йдеться про три. Наразі працюють проєктанти, які найняті Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО). Вони й мають визначити точно, скільки має бути будівель, яку вони матимуть поверховість та кількість квартир. Це вплине й на кількість переселенців, яких можна буде там розселити.

— Орієнтовно зараз ми говоримо про три будинки, але яка їхня буде поверховість, яка їхня буде площа, поки що невідомо, тому що все залежить від того, як проєктанти порахують відповідно до цін і сум, які виділяються. Тому і кількість людей буде залежати від кількості квартир, — пояснив заступник міського голови.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Алексей Малюта

    8,4 млн. євро, від Європейського союзу, це добре... Але, чомусь, цих коштів завжди "раптово" не вистачає... Де, вони і у кого осіли ??? Всім, це все зрозуміло... але, пройде рік часу і "міська зрада" знову виділить ще додаткових 100 000 000 млн. грн., тобіш - не вистачило... і на ч/сесії  "ми" - "вирішили допомогти"... "браво".   Не дякувати...
  • Віктор Кравчук

    Села стоять пусті ,відселайте їх в села нехай працюють, хвати їх бавити
  • Світлана Світла

    Це дуже добре, адже ці люди втратили все,тому я вважаю що це просто супер, молодці
  • Читач81

    Пашлі дєла коє как. Мост за 120 млн. Тут 340 млн і віддавати навіть  не треба. А в Житомирі пиляльників заставили на ЗСУ гроші відправити.

keyboard_arrow_up