“Золотий сезон”: за скільки можна орендувати квартиру в Хмельницькому на Новий рік

“Золотий сезон”: за скільки можна орендувати квартиру в Хмельницькому на Новий рік
  • Подобова оренда в новорічні свята зростає майже в 10 разів. Всі топові варіанти орендовані ще з листопада.
  • Здають переважно в центрі та на Озерній. Оренда у віддалених районах обійдеться дешевше, проте вибір тут невеликий.
  • Скільки доведеться викласти за житло у новорічну ніч та кого пускають до орендованих осель, дізнавалися журналісти vsim.ua.

На новорічні свята традиційно зростає попит на квартири. Хтось хоче провести ніч з 31 грудня на 1 січня гучно, та на наступний день не бажає слухати зауваження від сусідів, хтось приїхав у гості до родичів чи друзів і шукає де поселитися, комусь хочеться просто змінити антураж. Саме тому новорічні свята - “золотий” сезон для ріелторів та прекрасна можливість підзаробити. Ціни на подобову оренду житла зростають як на дріжджах. Топові варіанти бронюють ще з листопада.

Журналісти vsim.ua проаналізували оголошення по оренді кватрир на сайтах: doba.ua, dobovo.com, miete.com.ua та дізналися за скільки цього року здають житло в новорічну ніч.

Від чого залежить ціна

Якщо ще кілька років тому подобова оренда квартир в Новорічну ніч залежала від району, кількості кімнат та зручностей, то цього року ріелтори та власники підвищюють ціни суто на власний розсуд. Так, 2-кімнатна квартира в центрі з євроремонтом, каміном та величезною ванною може коштувати в районі 4000 гривень. А 1-кімнатна, також в центрі, з косметичним ремонтом та мінімальним набором побутової техніки вартуватиме в районі 6000 гривень.

Відео дня

На сайтах оголошень здебільшого пропонують варіанти помешкань у центрі та у мікрорайоні Озерна, є кілька варіантів у Раковому та в Південно-західному мікрорайонах. По цінам - суттєвої різниці немає. Житло в центрі буде максимум на 500-1000 гривень дорожче.

Заселяють у квартири мінімум на 3 доби. У заставу просять від 500 гривень. Деякі власники наголошують на 100% завдатку. Квартири не відмовляються здавати ні парам, ні великим компаніям. Є невеличка проблема, якщо ви хочете заселитися з маленькими дітьми та тваринами. Від таких пожильців власники не в захваті, тому просять подвійну оплату або просять укласти договір з актом прийому-передачі майна. Якщо щось із речей власника буде пошкоджено, орендарю доведеться добряче заплатити.

Для маленьких дітей дозволяють прикрасити квартиру та поставити новорічну ялинку. Не будуть проти і якщо ви для привітання запросите Діда Мороза та Снігурку.

За додаткові кошти, вам не доведеться прибирати після себе квартиру, орендодавці зроблять відмиють все самі.

Які пропонують варіанти

3-кімнатних квартир для оренди вже не залишилося. Для святкування великих компаній їх забронювали на місяць вперед, аж до кінця січня. Вибір 2-кімнатних квартир теж не дуже великий. Помешкання з дизайнерським та євроремонтом уже зайняті. Пропонують трохи скромніші варіати, переважно в центрі. Ціни на них не поступаються люксовим. А ось вибір 1-кімнатних - значно більший.  У віддалених районах міста можна знайти і варіанти по-дешевше Їх здають переважно парам. Здати можуть і квартиру розраховану на 4 особи для компанії з 6 чи 8 чоловік, проте доведеться платити за кожного окремо по 1000 гривень. “Начинка” майже в усіх помешканнях стандартна: орендарям пропонують телевізор, безкоштовний wi-fi, побутову техніку, кухонне приладдя, фен та праску.

Центр

Зняти квартиру в центрі Хмельницького на новорічні свята - задоволення недешеве. Всі люксові варіанти розібрали ще у листопаді. Наприклад, орендувати ось таке 2-кімнатне помешкання на новорічні свята у самому центрі ще кілька тижнів тому вартувало 4000 гривень за добу.

(Фото з doba.ua)

У звичайні дні за нього просять 750 гривень за добу. Здавали квартиру лише для пар. Власник навідріз відмовився пускати шумну компанію чи сім’ю з дітьми.

Звісно є і варіанти скромніші. Проте, чим ближче до Нового року, тим ціни більше зростають. Подібні апартаменти наразі коштують 4500 гривень. У вартість входять дві доби проживання та різні дрібниці на зразок супутникового телебачення та  безкоштовного інтернету.

(Фото з doba.ua)

У не святкові дні однокімнатні квартири у центрі вартують від 320 до 450 гривень за добу.

Озерна

За 2-кімнатну квартиру на Озерній доведеться викласти 2700 за добу. Кожна наступна - плюс 500 гривень. У звичайні дні квартира коштує 400 гривень за добу. Зі зручностей - необхідна для проживання техніка та інтернет.

          (Фото з doba.ua)

За однокімнатну з євроремонтом  в мікрорайоні “Озерна” просять 2000 тисячі гривень за добу. Тобто, якщо ви плануєте святкувати з 31 грудня по 2 січня, доведеться викласти не менше 4000 гривень.

(Фото з doba.ua)

Південно-західний мікрорайон

Зняти квартиру на новорічні свята хмельничани можуть і неподалік від речового ринку. На Львівському шосе та вулиці Хотовицького оренда 2-кімнатного житла коштуватиме від 3500 гривень за дві доби. У звичайні дні - 400 гривень.

                (Фото з miete.com.ua)

1-кімнатна коштуватиме від 2000 за добу плюс 500 гривень завдатку. Для сімейних пар з дітьми  - обов’язковий договір оренди. У звичайні дні - 400 гривень.

                (Фото з miete.com.ua)

Знайти квартиру в інших мікрорайонах Хмельницького досить проблематично. Є кілька однокімнатних варіантів на Тернопільській та Інститутській, а також в районі залізничного вокзалу. За них просять від 3500 гривень за дві доби.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наташа Николаева

    Добрый день. В городе Хмельницкий по ул.Трудовая 15 (пятиэтажный дом) Хмельницкгаз проводил технические работы. Работы закончили а газ у жильцов одного стояка второго подъезда отключили на неопределенное время по причине наличия задолженности у одного неплатежеспособного
    безработного жильца стояка. У остальных же жильцов задолженности нет.
    Мы подавали запрос по поводу отсутствия
    газа в квартирах комерческому директору Хмельницкгаз
    Виталию Рейде. Вот что ответил нам пресс секретарь
    Хмельницкгаз: "Доброго дня, для відновлення газопостачання -
    необхідно потрапити та перевірити технічний стан газового
    обладнання та системи в квартирі на 5 поверсі, до якої власник не допускає".
    Дело в том что газовики были у должника в квартире,
    осмотрели газовое оборудование, претензий по поводу
    тех безопасности к нему не было предъявлено. Претензии
    к нему у них только по поводу долга который он не в
    состоянии оплатить. Он бывший судимый и нигде не работает и
    денег у него нет и он никогда не заплатит. И что теперь
    весь стояк никогда не подключат из за долга соседа?
    Очень просим разобраться в ситуации, потому что мы сидим голодные и немытые уже вторую неделю. Купить электроприборы у нас нет возможности так как жильцы стояка это пенсионеры и мамочка с ребенком инвалидом.
    Два раза обращались к меру города, никакой реакции.

    Сіма reply Наташа Николаева

    Скажіть, що ви не повинні страждати через боржника і що звертаєтесь у суд і що будете вимагати також моральної компенсації. Тільки робіть це переконливо. Повинно подіяти. Якщо не подіє, то від попереджень переходьте до справи і подавайте у суд. Суд виграєте, якщо боргів не маєте, бо бажання комунслужб перекласти свої обв'язки на користувачів послуг не переконає суддів. Нехай Хмельницькгаз подає боржника у суд, а шантажує людей, змушуючи їх вплинути суспільною думкою на боржника. Зараз не СРСР
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up