Двоє хмельничан організували виїзд чоловіків за кордон як псевдоволонтерів

Двоє хмельничан організували виїзд чоловіків за кордон як псевдоволонтерів
Фото ілюстративне
  • Молодики оформляли фіктивні документи та вносили неправдиві відомості до бази даних «Шлях».

  • За послуги брали 1800 доларів з людини.

Двоє молодиків з Хмельницького організували схему з виготовлення пакета фіктивних документів для виїзду чоловіків за кордон. Вони вносили неправдиві відомості до бази даних «Шлях». “Підприємливі” хмельничани допомагали чоловікам призовного віку виїжджати за кордон під виглядом псевдоволонтерів. Вони начебто мали доставляти в Україну гуманітарний вантаж для потреб ЗСУ. Таким чином військовозобов’язані отримували можливість безперешкодно перетинати державний кордон в пунктах пропуску. Про це, сьогодні, 5 серпня, повідомила Поліція Хмельницької області.

Слідчі наразі зібрали доказову базу, яка свідчить про причетність двох хмельничан, щонайменше, до трьох таких фактів. За свої послуги вони брали 1800 доларів США з однієї особи. 

Обом чоловікам оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 332 Кримінального кодексу України — Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. 

Відео дня

Їм загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що чоловіки, придатні до служби у воєнний час не можуть перетинати кордон.

Від дня запровадження воєнного стану за спробу незаконного перетину кордону працівники Держприкордонслужби затримали близько 6,4 тисячі військовозобов’язаних чоловіків.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Лора Лановая

    Дайте людям змогу визжать за кордон. В краiнi роботи для багатьох нема. Або створюйте робочi мiсця. Депутатам, та шоу бизнесу визжати можно, а Iншим нi.

    Читач62 reply Лора Лановая

    А що значить слово 'визжать', це на якій мові?
  • Читач42

    Канфіскацію майна тре робити і пожитєво,на відновленя держави
  • Oksana Stahova

    Шкода, що серед нас існують такі мерзотники.
  • Люда Лутковська

    Наглота!!!!!

keyboard_arrow_up