Чому із західних регіонів мобілізують більше військових, ніж з інших, — пояснення ЗСУ

Чому із західних регіонів мобілізують більше військових, ніж з інших, — пояснення ЗСУ
Фото ілюстративне

Укомплектування військових частин відбувається за територіальним принципом.

В Командуванні Сухопутних військ пояснили, що через те, що в західних областях наразі проживає більше громадян, то й мобілізаційні плани там є більші. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Як додали в ЗСУ, комплектування військових частин в основному відбувається за територіальним принципом. Однак мобілізаційні плани можуть формуватися залежно від кількості громадян, які проживають у тому чи іншому регіоні.

Він зауважив, якщо потрібних спеціалістів немає в певній галузі, то військове командування може залучати їх з інших регіонів. 

Відео дня

Горбач додав, що завдяки військовому обліку військові мають інформацію про те, де, в якому регіоні та скільки громадян перебуває за певними спеціальностями на військовому обліку.

 

Нагадаємо, раніше в Генштабі розповіли, що з 1 жовтня 2022 року жінки можуть ставати на військовий облік. Втім, вони можуть це робити за власною згодою. В державі на сьогодні немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку. Водночас, проведення загальної мобілізації під час війни з російською федерацією засвідчило, що на військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань призвані близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих. 

Більшість жінок призначено на посади медичного персоналу, підрозділів зв’язку, морально-психологічного забезпечення, діловодів, бухгалтерів та кухарів.  На даний час у Збройних Силах залишається потреба  у жінках-фахівцях з медицини, радіотехніки та харчових технологій.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Людмила Мазур

    Ну да в карпатському селі більше людей як у Києві. Знову брехня їде, брехнею поганяє?
  • Валентина Розлучна

    Як би був один закон на всіх, як в Європі, то воювали всі. Дивися похорони, а там одні прості люди. Хоч би один багач проскочив. Бідні за волю, багачі за кошильки та за границю.
  • Читач42

    Хай не брешуть! Гребуть наших хлопців та чоловіків, а понаїхалі кальяни курять і порушують порядок у місті! У мене забрали чоловіка , прислали повістку ніби то для уточнення даних , а насправді у військоматі одразу переписали її і забрали його хз куди! Хоча він має загальне захворювання і не підлягає мобілізації. Сусіда забрали примусово, хоча має маленьку дитину на руках. А бики здорові катаються по всьому місту , свинячать, а поліція навіть не чіпає їх.
  • Тетяна Лучкова

    Дурне пояснення! Просто Західна Україна бореться за свою Державу - Україну, а інші -  "какая разніца кто будет" і т. д, Одна дама з Краматорска сказала про сина "нікуда не пойдет ,кому надо - пускай воюєт" Їм все-одно хто прийде....

keyboard_arrow_up