Здорові, але не служитимуть: кого не будуть мобілізувати

Здорові, але не служитимуть: кого не будуть мобілізувати

Дізнавайтесь які категорії людей не підлягають призову та чому.

Наукові співробітники, аспіранти та докторанти та ще кілька категорій людей на особливий період не підлягають призову до української армії під час загальної мобілізації в Україні. Про це повідомляє адвокат Віра Тарасенко.

Отож, не призиватися на військову службу на особливий період мають право:

  • Відео дня
    /li>

Зауважимо, що для доказу цього права при даних категоріях громадян має бути довідка з навчального закладу про навчання на денній або дуальній формі. Документ має бути обов'язково прописаний, оскільки заочна форма не підходить. Також як доказ підійдуть документи, в яких вказано, що людина є помічником-стажером, аспірантом або докторантом.

Також не підлягають мобілізації:

В такому випадку знадобиться довідка з навчального закладу про те, що там числиться працівник не менш, як на 0,75 ставки.

Нагадаємо, під час загальної мобілізації в Україні, повістки військовозобов'язаним вручають у різних місцях, у тому числі в церкві, і це є законним. Повістка не означає, що ви відразу підете на передову. Для початку слід пройти військово-лікарську комісію. Про це детальніше читайте у матеріалі Непридатний до військової служби: з якими хворобами не беруть до армії

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Alexander Melnik-Kravchuk

    Вручення повісток законне скрізь, але є кілька обмежень: 1) виписана повістка не в воєнкомом - підробка документів; 2) навіть маючи на руках виписану повістку на руках може вручити її лише той хто знає адресанта оскільки військові не мають повноважень перевірки документів. Тобто цим має напряму займатись поліція. По факту вручення повістки можливе тільки за місцем проживання або прописки і місцем роботи.
  • PutnickFree

    Виявляється у нас війна не для всіх, які ще можуть бути аспіранти, докторанти??? Як вони сприяють нашій перемозі? Треба спочатку окупантів вигнати, а потім буде і наука і промисловість, а зараз що і де?!

    Комбайнер з трактористом і водієм тролейбуса йдуть воювати, а то велика цяця аспірант, неможна виявляється йому!

    Es fero reply PutnickFree

    йдіть вчіться хто вам заважає. водити транспорт  і хліб пекти зможуть всі як треба буде. і зайця курити навчити. а ви станьте інженером чи науковцем . ага точно

    PutnickFree reply Es fero

    ой насмішили, в наш час тих науковців і інженерів разом з бухгалтерами та економістами вже стільки, що їм вже давно немає де працювати. В ХНУ знову мають скоротити 120 викладачів. А потім вони покладуть диплом разом з дисертацією до шухляди і підуть на львівське, або в магазини побутової техніки продавцями-консультантами, а це вже і справді кожен зможе ;)

    Es fero reply PutnickFree

    неправильно пишете.

    Богдан Хмель reply Es fero

    Кому ті науковці треба?

    Вадим М reply Богдан Хмель

    точно за леніним.... ще назвіть їх гнилою інтелігенцією і в концтабори

keyboard_arrow_up