"Голодний" бунт: в'язні Замкової колонії в Ізяславі відмовилися їсти і самі себе "катують"

"Голодний" бунт: в'язні Замкової колонії в Ізяславі відмовилися їсти і самі себе "катують"
Фото з сайту www.radiosvoboda.org
  • Протести засуджених почалися ще 22 січня.
  • Деякі очевидці стверджують, що голодування тут влаштовують періодично, бо частина ув'язнених хоче взяти колонію під свій контроль.
  • Чотирьох протестувальників вирішили примусово годувати через суд, щодо решти - влаштували службове розслідування.

Замкова колонія, що знаходиться в місті Ізяславі Хмельницької області, стала відома через протести її в'язнів. Вони оголосили голодування, через що там тепер проводять службове розслідування, за твердженням Міністерства юстиції України.

На сайті Радіо Свобода зазначають, що з 22 січня ув'язнені відмовилися від їжі. Як коментує це начальник колонії Олександр Новосядлов, йдеться тільки про відмову від харчів, які готують в колонії, а посилки їм все ще носять. Тому їжу вони все-таки мають. Чи так це, наразі невідомо.

Відео дня

Частина протестувальників самі завдають собі тілесні ушкодження у знак протесту. 

Один із тих, хто також відбуває покарання у колонії, зауважує, що "...голодування ув’язнених відбуваються тут періодично і пов’язані з тим, що частина засуджених хоче взяти колонію під контроль". Судячи з усього, це не перший випадок протистояння між засудженими та адміністрацією.

Через бунт ув'язнених увага до колонії зараз прикута як ніколи. Пов'язано це, в першу чергу, з тим, що виникають розбіжності у твердженнях про цей інцидент. Наразі невідомо навіть, скільки точно людей оголосили голодування. 

Прес-секретар заступника міністра Дениса Чернишова Юрій Маслак повідомив, що таких шестеро. Дружина одно із ув'язнених називає іншу цифру - сімнадцятеро. Підтвердження чи спростування цієї інформації також ще немає.

Відомо тільки, що чотирьом протестувальникам суд уже постановив примусове годування через погіршення їхнього стану здоров'я. Тільки якщо їм таки носять пакунки з їжею, то чим спричинене їхнє погане самопочуття?

Наразі питань залишається більше, аніж відповідей.

В'язні все ще продовжують свою акцію протесту, а за оновленою інформацією щодо ситуації в колонії, слідкуйте на vsim.ua.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Наташа Кондратюк

    Це все не правда,  годують цих нелюдів добре, в камерах тепло, чистота кругом. Ще ніхто там не здох. Ще є набагато гірші колонії, тож вони того небачать. Щось тут нетак?
  • Иван Макаров

    пані Ксенія,репутація якщо Вам дійсно цікаві події у Замковій виправній колонії та небайдужа журналістська раджу перейти за посиланням http://khpg.org/index.php?id=1516696666

    Наташа Кондратюк reply Иван Макаров

    ауикмтчт в
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up