Інструктор “Ін Авто” заплатить 34 тисячі штрафу за вимагання хабара

Інструктор “Ін Авто” заплатить 34 тисячі штрафу за вимагання хабара
Фото ілюстративне

Автоінструктор переконав свого учня, що той не складе самостійно іспит на водіння. І запропонував свою “допомогу”.

У липні стало відомо, що інструктор приватної автошколи “Ін Авто” хотів “здерти” з свого учня чималий хабар. Під час однієї з навчальних поїздок, 17 червня, він розповів переселенцю з Херсонщини, що для успішного складання іспиту треба заплатити службовим особам сервісного центру МВС 4 500 гривень.

За це учень мав би отримати посвідчення водія категорії “С1Е”, “СЕ”, аби керувати вантажівками. Інструктор переконав херсонця, що чоловік нібито не зможе самостійно скласти іспит, а той має вплив на працівників сервісного центру, тож проблем не виникне. 

Чоловік погодився заплатити. Хабар він дав 29 червня, перед здачею екзамену на водіння. Автоінструктор і не думав “домовлятися” за іспит, а гроші привласнив собі. Однак, недобросовісного працівника викрили та затримали правоохоронці. Як саме це сталось в прокуратурі не повідомляють. 

Відео дня

Автоінструктор визнав провину, розкаявся та погодився на покарання. 20 липня він уклав з прокурором угоду про винуватість. А нещодавно відбувся суд. Згідно вироку, інструктор має сплатити 34 тисячі гривень штрафу за хабарництво та ще 1,5 тисячі гривень процесуальних витрат. А 4,5 тисячі хабара суд конфіскував на користь держави. Про це йдеться в судовому рішенні

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Артур Прийма

    💩☝👎💩💩💩 Авто👎
  • Игорь Дмитриев

    Так йому і треба
  • Це добре , що  перемогла справедливість. Не розумію, чому цей інструктор без роду, без племені і навіть без прізвища?

    Макс Кукурудза reply

    В Україні діє презумція невинуватості змістом якої передбачено, що особа вважається невинуватою, допоки обвинувальний вирок не набере законної сили + персональні відомості сторін кримінального провадження не можуть розголошуватись, оскільки є таке поняття як таємниця досудового розслідування, за розголошення такий відомостей в т.ч. в ЗМІ є відповідальність.



    Але в певному сенсі, можу Вас зрозуміти. Країна повинна знати своїх героїв.

    Alex Star reply

    Справедливість?))))Оце?))))) Тобто інструктор винуватий, самий меньший винтик в схемі.
  • Микола Кушнір

    А цікаво скільки той інструктор заплатив суді за такий вирок даром наші суди таких рішень невиносят

keyboard_arrow_up