Хмельничанина оштрафували за нецензурний напис на прапорі

Хмельничанина оштрафували за нецензурний напис на прапорі
Фото ілюстративне
  • Чоловік вчинив хуліганство на привокзальній площі.

  • Що саме він написав в суді не зазначають. 

Це трапилось 3 жовтня. О 7 ранку чоловік перебував на залізничному вокзалі. Будучи напідпитку він наніс нецензурний надпис на Державний прапор України. Що то був за напис та чого стосувався не зазначають, відомо лише, що правоохоронці подали до суду фото пошкодженого прапора. 

У постанові Хмельницького міськрайонного суду зазначають, що порушник безробітний, він зізнався у скоєному та зазначив, що в той момент був п’яний. Де саме прапор був розміщений та як обвинувачений до нього дістався також не вказано. 

Чоловіка судили за статтею “Дрібне хуліганство” за порушення громадського порядку. Йому дали штраф у розмірі 51 гривні. Крім того, він також має сплатити 496 гривень судового збору. 

Відео дня

Чи вважаєте ви справедливим покарання?

Нагадаємо, що у вересні суд оштрафував батька, чия донька вкрала прапор зі стовпа. Це трапилось на Шепетівщині. Пізно ввечері дівчина зняла прапор України з електричного стовпа. На той момент вона була разом із подругою. Остання забрала прапор до себе додому.

Оскільки порушниці ще немає й 16-ти, то за скоєне її не судили. Відповідальність за крадіжку доньки поніс батько. Йому призначили штраф у 850 гривень, до того ж чоловік має сплатити ще 496 гривень судового збору. У постанові ж зазначають, що вартість прапора, який зняла дівчина зі стовпа, становить 80 гривень. 

Також днями судили мешканку Славути за те, що її син пропустив місяць онлайн-занять в школі. Хлопець не долучався до 120 уроків, які проходили дистанційно. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ЧитачЧитачів

    Яке хуліганство?

    Ст. 338. "Наруга над державними символами". Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

    Просто суди наші некомпетентні.
  • Юрій Гудок

    На лобі написати йому той напис і по шиї дати крім штрафу ще

keyboard_arrow_up